Συνεντευξεις

Κατσής στον 93.8: Πέντε νέες ράμπες ΑμεΑ στο Παράλιο Άστρος (HΧΗΤΙΚΟ)

Για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον δήμο Βόρειας Κυνουρίας , μίλησε σε συνέντευξη στον Ράδιο Αρκαδία 93.8, ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Κατσής.

O Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης, μίλησε στην μεσημεριανή εκπομπή του Ράδιο Αρκαδία 93,8 και στη δημοσιογράφο Αγγελική Σπυροπούλου, για θέματα καθημερινότητας, τουρισμού, εστίασης και πολιτικής προστασίας του δήμου.

Νέες ράμπες για ΑμεΑ

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, η οποία ξεκίνησε με το πολύ σημαντικό θέμα της λειτουργίας ράμπας ΑμεΑ στο παράλιο Άστρος, παραχώρησε ο κ. Κατσής.

Η ράμπα στο Καλλιστώ είναι σε πλήρη λειτουργία και η καθυστέρηση οφειλόταν σε γραφειοκρατικά θέματα "τα έγγραφα που φαινόταν πως έχει παραχωρηθεί το έργο από την περιφέρεια στον Δήμο, δεν υπήρχαν περασμένα στο σύστημα. "Τρέξαμε" τις διαδικασίες για να ξεκινήσει η λειτουργία της ράμπας άμεσα", τόνισε ο κ. Κατσής. 

Σχετικά με την τοποθέτηση και άλλων SEATRAC στο παράλιο Άστρος, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε πως είναι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να τοποθετηθούν κι άλλες ράμπες για ΑμεΑ, με το πρόγραμμα "Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών θαλάσσιων προορισμών" και να κατατεθεί πρόταση μέχρι τις 31/12 που είναι η καταληκτική ημερομηνία. Το κάθε σημείο μπορεί να κοστίσει μέχρι και 60.000 ευρώ. "Εχουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να πάρουμε και τις 4 θέσεις", δήλωσε ο ίδιος. 

Οι θέσεις που θα τοποθετηθούν SEATRAC είναι:

-Ατσίγγανος 

-Καλλιστώ 

-Ξηροπήγαδο

Μέχρι το 2021, όπως επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος, αν εγκριθεί η Βόρεια Κυνουρία στο πρόγραμμα το παράλιο θα μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

 

Θέματα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας

Ο Αντιδήμαρχος, ως αρμόδιος σε θέματα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας, ανακοίνωσε πως όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων πρέπει να τα καθαρίσουν για να μην υπάρξουν προβλήματα, όπως πυρκαγιές. Ο δήμος μάλιστα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν φωτιές, αν προκύψουν το καλοκαίρι, το ποσό των 32.800 ευρώ δόθηκε, "χαμηλό ποσό", όπως τόνισε και ο κ. Κατσής, για να ενισχυθεί ο δήμος. "Θα κατατεθεί μελέτη στην  πολιτική προστασία για να είναι του χρόνου πιο καλά τα πράγματα και πιο οργανωμένα. Ολες οι ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει και ο δήμος έχει προετοιμαστεί καλά", δήλωσε ο κ. Κατσής.

 

Ακούστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Αντιδημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Δημήτρη Κατσή...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.