Συνεντευξεις

Πελοπόννησος: Έτοιμα τα σχολεία μας για αγιασμό; (ηχητικό)

Για την ετοιμότητα των σχολείων της Πελοποννήσου λίγα 24ωρα πριν τον αγιασμό μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο κύριος Οικονομόπουλος Δημήτρης.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά υπό ιδιάζουσες συνθήκες. Λόγω πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς καλούνται να λειτουργήσουν και να συνεργαστούν σε διαφορετικό επίπεδο συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. 

"Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό, που βιώνουμε. Χρειάζεται καλή διάθεση και συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών, προκειμένου να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται αυτή η διαφορετική, νέα σχολική χρονιά. Πάνω απ' όλα, όμως, χρειάζεται να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, οι οποίοι μας συστήνουν τη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Για κανέναν δεν είναι εύκολο, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μιλάμε για μία πανδημία! Δεν είναι απλά τα πράγματα!" τονίζει μιλώντας στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο Περιφερειακός Διευθυντής Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτρης Οικονομόπουλος.

Για τις μάσκες και τα αντισηπτικά ο κ. Οικονομόπουλος διευκρίνισε: "Η διανομή των μασκών και των αντισηπτικών στα σχολεία είναι ευθύνη των δήμων. Γνωρίζω, ότι σήμερα φτάνουν στους δήμους οι μάσκες, οπότε και, πιστεύω, θα πραγματοποιηθεί άμεσα η διανομή τους στις σχολικές μονάδες. Τα αντισηπτικά βρίσκονται ήδη στη θέση τους μέσα στα σχολεία μας. Είμαστε έτοιμοι, λοιπόν, για τη νέα σχολική χρονιά!"

Για την πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, ο κ. Οικονομόπουλος είπε: "Έχουν τοποθετηθεί ήδη οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, με κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις κενών τα οποία όμως θα συμπληρωθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας."

Πώς θα γίνει ο φετινός αγιασμός; Ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία; Θα λειτουργήσουν τα κυλικεία εντός σχολικών χώρων; Ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση ενός κρούσματος μέσα σε ένα σχολείο; Αν χρειαστεί να απουσιάσει ο εκπαιδευτικός λόγω κορωνοϊού, θα αναπληρωθεί η κενή θέση; Τι συμβαίνει με το Νηπιαγωγείο Λεβιδίου;

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.