Συνεντευξεις

Τζιούμης: "Υπάρχει πρόβλημα με τις μάσκες" (ηχητ.)

Για την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μίλησε στον arcadia 93.8 ο Δήμαρχος Τρίπολης, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Καθώς τα σχολεία ετοιμάζονται να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς που καλούνται φέτος να λειτουργήσουν υπό καθεστώς αυστηρών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ο κ. Τζιούμης περιέγραψε, μέσω της εκπομπής "Έι εσείς οι απέξω", την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε πως, όσον αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου σχετικά με την προετοιμασία των σχολείων, τα πάντα είναι έτοιμα- ακόμα κι αν στο θέμα των καθαριστριών τα πράγματα ήταν "οριακά", λόγω της αλλαγής στο καθεστώς των προσλήψεών τους.

Μάλιστα, ο κ. Τζιούμης ευχαρίστησε και τους υπαλλήλους του Δήμου που "έτρεξαν" τη σχετική διαδικασία.

"Υπάρχει πρόβλημα με τις μάσκες"

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρίπολης, οι μάσκες ατομικής προστασίας δεν έχουν τεθεί ακόμα στη διάθεση του Δήμου. Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να τις διανείμουν, ακόμα κι αν αυτές φθάσουν την τελευταία στιγμή. 

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε "λανθασμένη" και, ουσιαστικά, καθυστερημένη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο των Εσωτερικών, σχετικά με την προμήθεια των συγκεκριμένων αντικειμένων προστασίας. 

Έκκληση προς τους γονείς από τον Δήμαρχο Τρίπολης

Ο κ. Τζιούμης επεσήμανε πως, όπως ζήτησε και νωρίτερα σήμερα (11/9/2020) σε συνάντηση που είχε με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, θα πρέπει οι γονείς να προμηθεύσουν οι ίδιοι τα παιδιά με μάσκες, ενώ θα υπάρξει και μέριμνα από το Δήμο προκειμένου να διανεμηθούν μάσκες μιας χρήσεως σε παιδιά που δεν θα διαθέτουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε πως πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, με βασικό γνώμονα την "ατομική ευθύνη" και την προστασία της δημόσια υγείας.

Ακούστε εδώ τι είπε ο Κώστας Τζιούμης στο Γιώργο Ηλιόπουλο.

(Στη φωτογραφία, ο Δήμαρχος Τρίπολης σε παλαιότερη συνέντευξή του στον arcadia 93.8)

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.