Συνεντευξεις

Τζιούμης: "Παράδοξη" η ενέργεια του κ. Χαρδαλιά (ηχητ.)

Ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για την "σύγχυση χωρίς λόγο" που δημιουργήθηκε σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων στην Τρίπολη.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του περάσματος του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός" από την περιοχή της Αρκαδίας, απόφαση η οποία βρήκε "αντίθετο" τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Τζιούμης, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" πως η απόφαση πάρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από κατεπείγον e-mail που έλαβε ο Δήμος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο η Αρκαδία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατά συνέπεια θα έπρεπε να υπάρξουν ενέργειες από τη διοίκηση των Δήμων.

Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Χαρδαλιάς, με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, υποστήριξε πως στην Αρκαδία δεν έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία. Ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε "παράδοξη" αυτή την ενέργεια του κ. Χαρδαλιά, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του σχετικά με το ότι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρθηκε και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες- όπως η Αργολίδα και η Κορινθία- όπου Δήμαρχοι αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, χωρίς να έχουν κηρυχθεί οι περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα, ο κ. Τζιούμης ξεκαθάρισε πως οι σχετικές αποφάσεις είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των Δημάρχων, ενώ, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, εάν δεν έκλειναν τα σχολεία και οι καιρικές συνθήκες ήταν κατά πολύ δυσμενέστερες με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο, πιθανώς, η σωματική ακεραιότητα μαθητών, όλοι θα ζητούσαν το.."κεφάλι του Δημάρχου επί πίνακι!" 

Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Τζιούμη εδώ:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.