Συνεντευξεις

"Να καταλάβουν τι έκαναν όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή" (ηχητ.)

O Μαρίνος Ρουσιάς, στέλεχος και πρώην υποψήφιος Βουλευτής του Σύριζα στην Αρκαδία, στον arcadia 93.8.

Ως "νίκη της Δημοκρατίας, για όσους τουλάχιστον ανήκουν στον προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο", χαρακτήρισε ο κ. Ρουσιάς την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την "Χρυσή Αυγή", μιλώντας στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" και στον Γιώργο Ηλιόπουλο.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως η "Χρυσή Αυγή"  "πρέπει να γυρίσει εκεί που ήτανε" αλλά και "να καταλάβουν τι έκαναν όσοι την ψήφισαν".

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις προβλέψεις του, ο κ. Ρουσιάς είπε, ουσιαστικά, τα εξής:

Από το 2010 έως το 2019 υπήρχε νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία μόνο από υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαρτιζόταν. Δεν μπορούσε να συνεχίσει να  ισχύει ο ποινικός κώδικας του 1950. Ο κ. Κοντονής κατάφερε ν' αλλάξει την ατζέντα, είναι ντροπή να μιλάει μ' αυτό τον τρόπο, ειδικά επειδή είναι δικηγόρος. Αλλιώς, πρέπει να εξηγήσει γιατί τα λέει μόνο αυτός.

Τέλος, ο κ. Ρουσιάς ανέφερε πως ο Υπουργός των Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει γρήγορα το γεγονός πως υπάρχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι της "Χρυσής Αυγής" σε αυτοδιοικητικά συμβούλια, ενώ, αναφερόμενος στην τοποθέτηση στελεχών της Ν.Δ. και ειδικά του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση, είπε:

"Αντιφασίστας ο Σαμαράς; Μην τρελαθούμε!"

Oλόκληρη η συνέντευξη εδώ..

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.