Συνεντευξεις

Tρουπής: Ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής, τώρα! (ηχητ.)

Συνέντευξη του Προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον arcadia 93.8, Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020.

Τις εκτιμήσεις του για την πορεία της τοπικής οικονομίας και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα εξέθεσε στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" ο κ. Γιάννης Τρουπής, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη γι' αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την ενίσχυση των ημεδαπών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας εκτίμησε πως η πανδημία θα φέρει σε δυσκολότερη θέση την Ελληνική οικονομία απ' ότι η δεκαετής ύφεση, καθώς ήδη την "βρίσκει" εξουθενωμένη και με πολύ μικρά περιθώρια ευελιξίας.

Επάνω σ' αυτό, ο κ. Τρουπής τόνισε πως είναι "οξύμωρο" να υπάρχει τόσο μεγάλη εξάρτηση της χώρας από την εισαγωγή προϊόντων και η πανδημία αναδεικνύει αυτό το γεγονός ακριβώς. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων θ' αποστείλουν ολοκληρωμένες προτάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, θέλοντας να συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κατάστασης.

"Αίσθηση" προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Τρουπής ήταν καυστικός απέναντι σ' εκπροσώπους θεσμικών φορέων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται, κατά την άποψή του, την ιδιότητά τους και προβαίνουν σε δηλώσεις που αποσκοπούν στην άσκηση κριτικής απέναντι στην Πολιτεία και τους ειδικούς επιστήμονες σε σχέση με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Ν' αφήσουμε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους, ήταν, ουσιαστικά, το νόημα της τοποθέτησης του Αρκά επιχειρηματία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σχολίασε και τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα για την ενίσχυση όσων πλήττονται από τον δεύτερο "αποκλεισμό" (lockdown).

Oλόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.