Συνεντευξεις

Ο Αρκάς συγγραφέας Πάνος Δημάκης στον arcadia 938

Συνέντευξη στην εκπομπή "Έι εσείς οι απέξω" του συγγραφέα και μεταφραστή Πάνου Δημάκη, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020.

Για το βιβλίο του "Δεκαεπτά κλωστές" (εκδόσεις "Κάπα Εκδοτική"), που αποδίδει με μυθιστορηματικό τρόπο την αληθινή ιστορία ενός ειδεχθούς εγκλήματος που συνέβη στις αρχές του περασμένου αιώνα στα Κύθηρα, μίλησε ο καταγόμενος από το Άστρος Κυνουρίας συγγραφέας Πάνος Δημάκης στο Γιώργο Ηλιόπουλο, στο πλαίσιο της εκπομπής "Έι εσείς οι απέξω" του arcadia 93.8

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγγραφικού αυτού πονήματος είναι πως εξετάζει, από πολιτισμική και κοινωνιολογική σκοπιά, πέρα από μια τοπική, κλειστή κοινωνία όπως αυτή των Κυθήρων, την προ-νεωτερική φύση και έννοια συμπεριφορών ή φαινομένων, όπως τα λεγόμενα "fake news" και το "bullying".

Συνακολούθως, ο κ. Δημάκης αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το πρώτο του αυτό βιβλίο στην μικρή οθόνη αλλά και στους συγγραφείς που τον επηρέασαν.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.