Συνεντευξεις

"Διαφωνώ με την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για το προσφυγικό ζήτημα και την εγκατάσταση προσφύγων στην Τρίπολη μίλησε στον Αρκαδία 93.8 ο Αρκάς βουλευτής Κώστας Βλάσης.

 

 

Αναλυτικότερα τα όσα ανέφερε: 

 

Πρέπει να δίνουμε στο προσφυγικό την δέουσα σημασία  , κρατώντας χαμηλά τους τόνους. Να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι να βρούμε μία λύση. Η κακή αντιμετώπιση της κυβέρνησης έφερε το ζήτημα ως εδώ , αφού μετέτρεψε το πρόβλημα από ευρωπαϊκό σε ελληνικό. Υπάρχουν 50 με 60 χιλιάδες πρόσφυγες αυτή την στιγμή στην χώρα και πρέπει να βρεθεί λύση.

 

Πρέπει να βρεθεί λύση σωστή τόσο για τους Αρκάδες όσο και για τους πρόσφυγες. Ανεπίσημες πληροφορίες που έχουν φτάσει στο γραφείο μου κάνουν λόγο για έναν μεγάλο αριθμό , πάνω από 1000 άτομα , τα οποία θα εγκατασταθούν στην ΒΙ.ΠΕ. Μία τέτοια λύση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από εμένα , μιας και μιλάμε για έναν χώρο που χρησιμοποιούν επενδυτές , δίνοντας δουλειές στον κόσμο. 

 

Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο από την κυβέρνηση , με επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων , το οποίο θα ρίξει το βάρος αναλογικά στους νομούς της χώρας. Κάθε περιοχή να επωμιστεί ότι του αναλογεί.  

 

Ξύπνησαν μία μέρα και είπαν να φέρουν στην Αρκαδία 1000 και πλέον πρόσφυγες χωρίς να υπάρχει σχέδιο. Ακόμη και το μέρος θέλει έλεγχο , να βρουν οι κάτοικοι που δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. 

 

Είμαι ο μόνος που είπα την γνώμη μου αφού βρέθηκα στην συγκέντρωση για τη ΒΙ.ΠΕ. πρόσφατα. Όλοι οι φορείς πρέπει να βρούμε μία λύση. 

 

Περιμένουμε δημοκρατική λύση από την κυβέρνηση. Δεν θα ανεχτούμε αυταρχικές και μονομερείς κινήσεις τόσο σαν ΝΔ όσο και σαν πολίτες. Θα είμαστε σύμμαχοι με τους πολίτες. Πρέπει να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ας αντιδράσουν οι σύλλογοι και οι φορείς.

 

Για τις ιδιωτικοποιήσεις και την δέσμευση της χώρας για τα επόμενα 99 χρόνια:

 

Είμαι οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων αλλά μιλάμε για 99 χρόνια , διάστημα το οποίο ξεπερνά τον χρόνο του προγράμματος που έχει μπει η χώρα. Δεσμεύονται  όχι μόνο οι επόμενες κυβερνήσεις αλλά και οι επόμενες γενιές. Μιλάμε για ένα ξεπούλημα το οποίο πλασάρεται ως αξιοποίηση. Η εταιρία συνιστά  απώλεια εθνικής κυριαρχίας και είναι μία απόλυτη ισοπέδωση προς τα κάτω.  Οι αριστερές κυβερνήσεις δεν έχουν ποτέ δείξει καμία κοινωνική ευαισθησίες. Κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους ακόμη πλουσιότερους.

 

Για το εάν πρέπει να γίνουν εκλογές:

 

Μας έχουν οδηγήσει 3 φορές στην κάλπη σε 8 μήνες. Στις δημοσκοπήσεις  ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές για αυτό δεν πάει σε εκλογές. Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης καταστρέφει τα πάντα , η χώρα θα σέρνεται προς τα κάτω. 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.