Συνεντευξεις

Νικολάκου στον 93.8: "Όλα έγιναν νόμιμα με την ΚΑΣΤΑΤ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα δημοσιεύματα περί ατασθαλιών της εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ σε σχέση με τις οφειλές της προς το Δημόσιο (δείτε ΕΔΩ)και τα όσα ακούγονται για τα έργα, που έχει αναλάβει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε την απάντηση της μέσω του Αρκαδία 93.8 η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

 

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

 

Σε ότι αφορά στην Περιφερειαακή Αρχή και την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει καμία επίπτωση στα έργα, στα οποία μετά από διαγωνιστική διαδικασία έχει προκύψει ως ανάδοχος εταιρεία η ΚΑΣΤΑΤ. Αυτό που βλέπω σε μη επίσημα blogs για με ένα έγγραφο, που αφορά στην εφορία και στην εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την Περιφέρεια και τις δημοπρασίες.

 

Τι απαντάει σε όσους υποστηρίζουν πως η εταιρεία δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια φορολογική ενημερότητα και επομένως δεν έπρεπε να της επιτρέπεται να αναλαμβάνει έργα:

 

Είναι τόσο θωρακισμένες οι δημοπρασίες από το νόμο και δεν μπορεί σε κανένα σημείο να υπάρξει παρατυπία. Οι επιτροπές διαγωνισμού αποτελούνται αποκλειστικά και μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες. Όλοι αυτοί λοιπόν ελέγχουν σε όλα τα στάδια τα έγγραφα, που καταθέτουν οι εκάστοτε εταιρείες. Όπως γίνεται σε όλες τις δημοπρασίες, μόνο όταν κάποιος διαθέτει τα νόμιμα δικαιολογητικά, προχωράμε στο επόμενο στάδιο.

 

Δεν ισχύει λοιπόν, αυτό που λένε. Είναι δυνατόν ποτέ να συμμετέχει μια εταιρεία, που δεν έχει φορολογική ενημερότητα; Αυτά λέγονται μόνο από ανίδεους. Οι εταιρείες ελέγχονται τρεις φορές κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών. Δεν μπορεί κανείς να πάρει ούτε ένα ευρώ, αν δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο ίδιος ο νόμος προστατεύει τα δημόσια έργα. Επιπλέον πρέπει, να επαναλάβω, πως δεν τίθεται κανένα θέμα για τη μη ολοκλήρωση των έργων, που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία.

 

Οι πολίτες έδωσαν την ψήφο τους στον Περιφερειάρχη. Τα προηγούμενα χρόνια προσπάθησαν να ρίξουν και πάλι λάσπη στην Περιφερειακή Αρχή αλλά οι πολίτες έδωσαν και πάλι – και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά -ψήφο εμπιστοσύνης στον Πέτρο Τατούλη. Όλοι γνωρίζουν, πως όποιο έργο γίνεται γύρω τους, έχει την υπογραφή του Περιφερειάρχη.

 

Για το εάν θεωρεί, πως κάποιοι προσπαθούν, να επιφέρουν ένα πλήγμα στον Περιφερειάρχη:

 

Υπάρχει ευρύτερα ένα θέμα. Κάποιοι προσπαθούν να ζυμώσουν την κοινωνία σε μια ανθρωποφαγία γύρω από τα πολιτικά πρόσωπα. Κάποιοι νομίζω βρήκαν ευκαιρία - δημοσιοποιώντας ένα ανυπόγραφο έγγραφο για έναν έλεγχο, που γίνεται εξάλλου κατά καιρούς σε όλες τις εταιρείες - να μιλήσουν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Δεν έχουν τίποτα να πουν γύρω από τα θέματα, που αφορούν στην Περιφέρεια και προσπαθούν να στοχοποιήσουν πρόσωπα. 

 

Διαβάσαμε μέχρι και δημοσιεύματα, που έλεγαν οτι ο κ.Φλαμπουράρης προσπαθεί να ξεσηκώσει την κυβέρνηση για την στήριξη του Πέτρου Τατούλη. Υπάρχουν πολίτες που τα πιστεύουν αυτά; Με ενοχλεί η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και γι΄αυτό μου βγαίνει οργή.

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.