Πολιτικη

Οδυσσέας: Πότε θ' αποζημιωθούν οι παραγωγοί της Μανθυρέας;

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Επερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας για την αποζημίωση Αρκάδων παραγωγών

Εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας οι καλλιέργειες στη Μανθυρέα Αρκαδίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές, γι’ αυτό κατέθεσα σήμερα το πρωί ερώτηση στη Βουλή και τον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με το θέμα, ζητώντας του την άμεση καταγραφή των καταστροφών και την έγκαιρη αποζημίωση των καλλιεργητών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά

 

Θέμα:  Σοβαρές ζημιές σε αχλάδια, μήλα και κηπευτικά από χαλαζόπτωση στη Μανθυρέα Αρκαδίας

Έντονη ανησυχία έχει καταβάλλει τους αγρότες στη Μανθυρέα Αρκαδίας μετά τη χαλαζόπτωση της 23ης Αυγούστου που έπληξε την περιοχή προκαλώντας ζημιές στις καλλιέργειες αχλαδιών, μήλων και κηπευτικών λίγες μέρες πριν τη συγκομιδή τους.

Οι καλλιεργητές της περιοχής, όπως και όλης της χώρας, είναι ήδη επιβαρυμένοι από την άνοδο του ενεργειακού κόστους και οι τελευταίες ζημιές  αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα. Οι ζημιές αυτές που έρχονται σε συνέχεια άλλων αντιξοοτήτων και επιπτώσεων των καιρικών φαινομένων δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στο εισόδημα και την επιβίωση των καλλιεργητών της περιοχής.  Για να μπορέσουν οι αγρότες να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς στις ανάγκες τους, πρέπει άμεσα  να γίνουν εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγραφεί το μέγεθος της ζημιάς και να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

 

1)      Πότε θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε καταγραφή των ζημιών και με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί; 

 

2)      Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων αυτών ώστε οι αγρότες αυτών των καλλιεργειών να συνεχίσουν την παραγωγή;

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.