Πολιτικη

Κων/πουλος: Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν το πλαφόν στο ρεύμα λόγω εξαρτήσεων

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βασικά σημεία της συνέντευξής του Βουλευτή Αρκαδίας σήμερα- 18/9/2022/ στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο

Αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ: Οι εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη είναι πάντα ζήτημα, έχουμε ξανακούσει πολλά, όποιος πήγε Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκε τα πάντα, στην ουσία δεν κέρδισε τίποτα για τον ελληνικό λαό.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το χρηματιστήριο ενέργειας το θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το συνέχισε η ΝΔ. Η μόνη λύση που μπορεί να ανακουφίσει τους πολίτες είναι πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας. Το κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας είναι μέτρο που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εξαιτίας των εξαρτήσεών τους  δεν ήθελαν να εφαρμοστεί, συντηρώντας τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών. Θα είχε καταφέρει να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τα funds που πήραν τα δάνεια του κόσμου  ακόμα κα για σπίτια πρώτης κατοικίας. Σήμερα τα σπίτια αυτά βγαίνουν στον πλειστηριασμό. Δεν ακούσαμε τίποτα σχετικό με αυτό στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, θα καταργηθούν με ένα νόμο και ένα άρθρο;

Το επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποια πρόταση θα στηρίξουν. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: θέλουμε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Δεν καίμε τις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν υποβαθμίζουμε την ψήφο του ελληνικού λαού. Έχουμε τονίσει ότι ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε  ο κ. Μητσοτάκης θα γίνουν Πρωθυπουργοί με τη βοήθειά μας αν ο λαός δεν τους δώσει αυτοδυναμία. Εμείς θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους ψηφοφόρους μας. Και οι δύο δεσμεύονται δημόσια λέγοντας ότι είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός. Αν είναι έτσι, ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθείας τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν το στηρίζουμε αυτό και το έχουμε καταστήσει σαφές.

Τέλος, το θέμα της κοινωνικής στέγης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για τη λύση του δημογραφικού. Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια και οι φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Είναι ένα θέμα που ο κ. Ανδρουλάκης έφερε στο προσκήνιο, χαιρόμαστε που όλοι υιοθετούν τις προτάσεις που θέτουμε επί τάπητος.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.