Συνεντευξεις

Τσιαμούλος: "Η ιστορία μας είναι η ταυτότητά μας" (ηχητικό)

Για το διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ.Ασίας από το Τουρκικό κράτος και τη μετονομασία της πλ. Φιλικών μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο κ. Νίκος Τσιαμούλος.

Ο Πρόεδρος Παμπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας, Νίκος Τσιαμούλος, φιλοξενήθηκε στον "Αρκαδία 938" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" για τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη, με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων από το Τουρκικό κράτος, αλλά και τη μετονομασία τη πλατείας Φιλικών, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

"Ο ξεριζωμός είναι πολύ άσχημος και η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ξυπνά σε πολλούς από εμάς άσχημες μνήμες. Όσοι ξεριζώθηκαν από τη Μ. Ασία και ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα, αντιμετώπισαν απίστευτες δυσκολίες και πόνο... Είναι ένα κομμάτι και αυτό της ιστορίας μας, η οποία είναι η ταυτότητά μας και δεν πρέπει να την ξεχνάμε!" είπε ο κύριος Τσιαμούλος.

Αναφορικά με την παρουσία του κυρίου Καραγιάννη στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Φιλικών, ο κύριος Τσιαμούλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία ενός τόσο σημαντικού προσώπου. Επιπλέον, τόνισε: "Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Τρίπολης γίνεται μετονομασία πλατείας, κάτι που η Ένωσή μας είχε προτείνει για την πλατεία Φιλικών, η οποία και θα μετονομαστεί με την έγκριση και του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης σε "Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασία - Γιώργος Καραγιάννης"."

Ακούστε όλη τη συνένετευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.