Πολιτικη

Ερώτηση από το ΚΚΕ για το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης

Προς τους υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Οικονομικών

Τα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου Τρίπολης έχουν χρησιμοποιηθεί τη 10ετία 1940-1950 ως φυλακές κρατουμένων. Στους τοίχους υπάρχουν τοιχογραφημάτα  (γκράφιτι) και τοιχογραφίες που έκαναν οι κρατούμενοι. Τα τελευταία χρόνια τα υπόγεια έχουν αποδοθεί στο Δήμο Τρίπολης και ανοίγουν ώστε να τα επισκέπτονται όσοι ενδιαφέρονται.

Ο Δήμος Τρίπολης έχει υποβάλλει σχετικό τεχνικό Δελτίο στο υπουργείο υποδομών για ένταξη στο ΠΔΕ του Δήμου Τρίπολης του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη ως χώρου ιστορικής μνήμης των υπόγειων χώρων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης».

Με δεδομένο ότι  υπάρχει εγκεκριμένη τεχνική μελέτη από το τμήμα μελετών συντήρησης αρχαίων και νεότερων μνημείων της αντίστοιχης Δ/νσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  που έχει αναρτηθεί στη διαύγεια με  ΑΔΑ:  ΨΤΝΥ4653Π4-01-Ε /24-8-2020.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

• Έχει ενταχθεί το έργο στο  ΠΔΕ;

• Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία;

• Τι μέτρα θα πάρουν για τη γρήγορη υλοποίηση της μελέτης ώστε να αποφευχθεί μεγαλύτερη ζημιά των τοιχογραφημάτων  (γκράφιτι) και τοιχογραφιών;

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος - Παπαναστάσης Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.