Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Tα.."μουσουλμανάκια" του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη

"Έκλεψε" την παράσταση, γι' άλλη μια φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρος.

Ευρισκόμενος σ' εκδήλωση για τον "προστάτη Άγιο Αρτέμιο" της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λέσχη Αξιωματικών στην Τρίπολη , δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως:

"Οποιοσδήποτε μετανάστης κι αν έρχεται στην Ελλάδα και ειδικά αυτοί που έρχονται τώρα με τις μαντήλες και μ' αυτά, όσα παιδάκια κι αν κάνουνε, μουσουλμανάκια θα είναι. Δεν θα είναι ελληνόπουλα. Γι ' αυτό πρέπει να προσέξουμε, ν' αποκτήσουμε δύναμη και ν' αυξήσουμε τον πληθυσμό μας. Τον Ελληνικό, τον Χριστιανικό. Γιατί αλλιώς μας περιμένει η τύχη των Λατίνων και των άλλων να μείνουν στις βιβλιοθήκες των Ιστορικών."

Επιπρόσθετα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης είπε πως πρέπει να μάθουμε την Ιστορίας μας, να κρατήσουμε τη γλώσσα μας ενώ τόνισε πως " Η πατρίδα και η πίστη είναι δυο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα."

Οπωσδήποτε λίαν ανορθολογική και αναχρονιστική η "ταύτιση" της χριστιανικής πίστεως με το Ελληνικό Κράτος ή την "πατρίδα", η οποία διαθέτει και πολίτες μ' ελληνική ιθαγένεια και μουσουλμανικό, ή άλλο, θρήσκευμα. Όσον αφορά τους "Λατίνους", δεν κατανοήσαμε τι ακριβώς ήθελε να πει ο Σεβασμιώτατος και αν ισχύει και για τους Αρχαίους Έλληνες το ίδιο- γιατί και οι τελευταίοι, στις βιβλιοθήκες απαντώνται..

Φαίνεται πως ο Σεβασμιώτατος δεν συμφωνεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ικανοποιημένος που η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον "πολυπολιτισμική". Αν όντως είναι, αυτό είναι άλλου "παπά ευαγγέλιο"..

Σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζετε, φαντάζομαι πως η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ήταν και είναι αρωγός και συνεργαζόμενη στο πρόγραμμα "Εστία" που αφορά τη φιλοξενία προσφύγων στην Τρίπολη. 

Απ' αυτό το σημείο μέχρι τις, οριακά, "ρατσιστικού" τύπου δηλώσεις που κρίνουν  και διαχωρίζουν τους ανθρώπους σύμφωνα με το θρήσκευμα, μεσολάβησε μια Κυβερνητική αλλαγή, βεβαίως. Ευτυχώς, η Ν.Δ. δεν έχει ακολουθήσει, μέχρι τώρα, το παράδειγμα του Donald Trump, όπως επίσης την είχε προτρέψει ο Σεβασμιώτατος παλαιότερα.. 

Οπωσδήποτε, όμως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έχει αποδείξει πως ακολουθεί τις επιταγές της Χριστιανικής πίστης, καθώς πρόσφατα προβλήθηκε το φιλανθρωπικό του έργο- αλλά και η αγροτική του δραστηριότητα (φωτογραφία), μέσω πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ. Άρα, προφανώς, ο μακαριώτατος κ. Αλέξανδρος, θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στο, αδιαμφισβήτητο, δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, μάλλον χρησιμοποίησε με λανθασμένο τρόπο τις αναφορές σε πρόσφυγες και μετανάστες και.."μουσουλμανάκια"..

Αλοίμονο αν πιστέψουμε πως η πολυπληθέστερη οργανωμένη Θρησκεία στην Ελλάδα χαρακτηρίζει και διακρίνει τα παιδάκια, σύμφωνα με το ποιο θρήσκευμα ακολουθούν οι γονείς τους..Εκτός από αντι-παιδαγωγικό και αντι-χριστιανικό, είναι και παράνομο κάτι τέτοιο..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.