Αφιερωματα

"Έκανα μια βόλτα στο δάσος και βγήκα ψηλότερος από τα δέντρα"

Ένα βίντεο από τον Ζαφείρη Ζαφειρόπουλο, για τη δίψα του να αναδείξει τον τόπο του.

Ο Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος είναι 26 ετών και κατάγεται από το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας.

Έχει σπουδάσει γραφιστικά και ασχολείται με το επάγγελμα.

Προσπαθεί συνεχώς μέσω της δουλείας του να αναδεικνύει τον τόπο που μεγάλωσε διότι πιστεύει ότι το Βαλτεσινίκο κρύβει πολλές ομορφιές και αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί.

Ο Ζαφείρης εργαζόταν και στην Τρίπολη, αλλά αποφάσισε να μείνει στο χωριό, να στηρίξει την τοπική κοινωνία και να διατηρήσει το οικογενειακό καφενείο του χωριού, που έχει ιστορία εδώ και 60 χρόνια.

"Μου αρέσει η πεζοπορία κυρίως στα βουνά του χωριού μου το οποίο προσπαθώ να αναδείξω μέσω της βιντεογραφίας - φωτογραφίας, μέσω των social media και της διατήρησης της οικογενειακής επιχείρησης, το valtesiniko Cafe, ως συνέχεια της οικογένειας μου από το 1960.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, που θα δείτε παρακάτω, αποτυπώνετε η προβολή του Αγίου Παντελεήμονα, ένα εκκλησάκι το οποίο το συναντάμε στον δρόμο προς την κορυφή της πλαγιάς του βουνού, πάνω από το Βαλτεσινίκο, και το φράγκικο Παλιό κάστρο.

Το βίντεο το εμπνεύστηκα, σε συνδυασμό με την λατρεία μου να περπατάω μόνος και να αφουγκράζομαι τη φύση"

"Διάβασα πρόσφατα κάτι που μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον και το έχω κάνει τρόπο ζωής", Έκανα μια βόλτα στο δάσος και βγήκα ψηλότερος από τα δέντρα... 

"Μπορούμε να βεβαιώσουμε τη δύναμη μιας βόλτας στο δάσος, κάθε φορά που κάνουμε πεζοπορία επιστρέφουμε σωματικά κουρασμένοι, αλλά διανοητικά αναζωογονημένοι", (Henry David Thoreau)

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.