Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Κίνημα "Μe too" στο Facebook

Το κίνημα αρχίζει να  εμφανίζεται, δειλά είναι αλήθεια, και στο ελληνικό διαδίκτυο.

 

To αμφιλεγόμενο κίνημα "Μe too" ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, μέσω των social media και ασχολείται με την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση γυναικών.

 

Αφορμή αποτέλεσε το "σκάνδαλο "Harvey Weinstein", η αποκάλυψη δηλαδή πως ο διάσημος αυτός παραγωγός του Hollywood επιδιδόταν, επί μονίμου βάσεως, σε παρενόχληση γυναικών που ασχολούνται με το χώρο του θεάματος, προκειμένου να τις βοηθήσει επαγγελματικά.

 

Ωστόσο, η αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων από γυναίκες και η καταπάτηση της ιδιωτικής τους ζωής-έστω κι αν γίνεται οικειοθελώς- έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική απέναντι στην εν λόγω πρωτοβουλία.

 

Είναι δεδομένο πως το πρόβλημα υφίσταται, ειδικά σε επαγγελματικούς χώρους όπως είναι ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, το θέατρο, η διαφήμιση, το μόντελινγκ και λοιποί.

 

Είναι, όμως, πολύ αμφίβολο το κατά πόσο μια  τέτοιου είδους δημοσιοποίηση των αναλόγων περιστατικών θα οδηγήσει σε "ευαισθητοποίηση" των δυτικών κοινωνιών. Είναι πιθανόν δε να "στοχοποιήσει" αθώους, καθώς τα όρια μεταξύ σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων πράξεων που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική συμπεριφορά, είναι, συχνά, δυσδιάκριτα...

 

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφεύγουμε τις υπερβολές, σε σχέση με τέτοια ζητήματα...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.