Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Όσοι δεν έρχονται εκκλησία, να τα βρουν με το διάολο!"

Γι' άλλη μια φορά, "εντυπωσίασε" ο, εμφορούμενος από χριστιανική αγάπη, λόγος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιου

 

Η αθώωση του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, σχετικά με κατηγορία για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», σίγουρα αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση "παραδοσιοκρατικής" αντίληψης περί δικαιοσύνης.

 

Είναι η ίδια νοοτροπία που απειλεί να αποδομήσει και άλλες πλευρές του κοινωνικού μας βίου, όπως, για παράδειγμα, η πολιτική και το ποδόσφαιρο.

 

Ο κ. Αμβρόσιος, λοιπόν, αθωώθηκε για εκφράσεις τύπου «φτύστε τους, μαυρίστε τους» καθώς κρίθηκε πως αναφερόταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…

 

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, περιφρονητικός απέναντι στους ενάγοντες και χωρίς την παραμικρή μεταμέλεια για το «φτύστε τους» που έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο με στόχο τους ομοφυλόφιλους.

 

Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος σόκαρε με τον κυνισμό του και την, έστω και συμβολική, αναφορά σε εγκληματικές ενέργειες. Ειδικότερα, με αφορμή μια φωτογραφία από το Gay Pride με ένα νεαρό ντυμένο παπά, είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

 

Σημείωσε ακόμα ότι είναι «τιμή» του που βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου. Στο κήρυγμά του ενάντια στους ομοφυλόφιλους, υποστήριξε ακόμα πως «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους», «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται», ενώ τέλος αρνήθηκε να απευθυνθεί και σε οποιονδήποτε «δεν είναι στην Εκκλησία». «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλησία. Οι άλλοι δε με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.» είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως βλέπετε, κάποιοι εκπρόσωποι της ελλαδικής εκκλησίας "φροντίζουν" για τη διάδοση της αγάπης, της αλληλεγγύης και της κατανόησης..Γι' αυτό και στην ελληνική κοινωνία δεν ευδοκιμούν οι ρατσιστικές συμπεριφορές, η αυτοδικία και οι.."κουμπουροφόροι"!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.