Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Mακεδονικό": Λίγα γεγονότα χωρίς.. παρωπίδες

Αυτό που χαρακτηρίζει τη συζήτηση περί "Μακεδονικού" ζητήματος στην Ελλάδα είναι η άγνοια, η εκ των προτέρων διαμόρφωση άποψης-αναλόγως κομματικών προτιμήσεων- και, φυσικά, ο "χαβαλές"..

Ας δούμε, ψύχραιμα, κάποια γεγονότα, λοιπόν, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, από καμία πλευρά:

 

-Μετά από 27 χρόνια, η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ φθάνουν σε μια συμφωνία, με αρκετούς αστερίσκους.

- Η συμφωνία, εν πολλοίς, γίνεται πράξη μέσω πιέσεων της διεθνούς διπλωματίας

-Οι ΑΝΕΛ, πλέον, δεν υφίστανται ως πολιτικό κόμμα. Απομένει, τυπικά, η ληξιαρχική πράξη του "θανάτου" τους.

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια ιστορική ευκαιρία να απαλλαγεί από τα.. "μεσσηνιακής προελεύσεως ή καθοδηγήσεως" βαρίδια και να αρθρώσει το δικό του λόγο.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ "κέρδισε" χρόνο αλλά, αν δεν συμβούν "πράγματα και θαύματα" μέσα στους επόμενους 4-5 μήνες, πάει προς συντριπτική ήττα στις εκλογές.

-Η παροχολογία θα "γιγαντωθεί" πάραυτα.

-Η 21η Ιουνίου 2018 είναι η πιο κομβική ημερομηνία στη "μνημονιακή" περίοδο, μέχρι την..επόμενη

-Οι "τζάμπα υπερπατριώτες", οι θρασύδειλοι, οι φωνασκούντες, οι "Σαλαμινομάχοι" και οι "γραφικοί" είναι πάντοτε χρήσιμοι, όταν δεν μπορείς ή δεν επιθυμείς να ζητήσεις τη γνώμη των πολιτών.

-Είναι πρωτόγνωρο στην ιστορία των διεθνών συνθηκών να επιβάλλεται σε ανεξάρτητη χώρα να "αποδομήσει" πλήρως τον "εθνοτικό" της μύθο.

-Εάν οι Σκοπιανοί προχωρήσουν κανονικά στην υλοποίηση των "προαπαιτουμένων" για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, κανένας δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές, πριν η παρούσα Κυβέρνηση "περάσει" τη συνθήκη από τη Βουλή.

-Το Ελληνικό Κράτος, ακόμα και τώρα, εκδίδει βίζες, όπου αναφέρονται οι πολίτες των Σκοπίων ως "Μακεδόνες", με μια σφραγιδούλα στα δεξιά που αναφέρει πως "Η Ελλάδα δεν το αναγνωρίζει"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.