Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Όλες οι εξελίξεις για τα σκουπίδια

Η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και οι άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης.

Η απαγόρευση της συνέχισης ενός "περιβαλλοντικού εγκλήματος", οδηγεί το Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, στην επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη της προσωρινής, μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην τοποθεσία "Μεγαβούνι", που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Βαλτετσίου.

Θεωρείται "δεδομένο" πως η Τρίπολη θα κηρυχθεί σε κατάσταση "εκτάκτου ανάγκης", με αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να μην υπάρξει καμία δυσάρεστη εξέλιξη για την πόλη και τους δημότες της. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ και την επαφή μας με τους αρμόδιους.

Ο κ. Τζιούμης, ο οποίος βρισκόταν σήμερα- Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020- στο "Μεγαβούνι" προκειμένου να επιμεληθεί ο ίδιος την πρόοδο των διαδικασιών, είχε δεσμευθεί προεκλογικά πως ο Άγιος Βλάσης θα "τελειώσει" και, όπως αποδεικνύεται, η δέσμευση αυτή λαμβάνει "σάρκα και οστά" με ταχείς ρυθμούς.

Οι όποιες "αντιδράσεις" για τις παραπάνω εξελίξεις, θα πρέπει να ληφθούν, φυσικά, υπόψη, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως, αφενός, η Τρίπολη δεν έχει το περιθώριο να "γεμίσει" σκουπίδια- ειδικά ενώ ακόμα βρισκόμαστε σε κατάσταση υγειονομικής κρίσης, έστω και υποτυπωδώς..- και αφετέρου, η ίδια η διαμορφωμένη κατάσταση στον Άγιο Βλάση επιτάσσει την αλλαγή του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων. Εάν υπάρχουν "εναλλακτικές" λύσεις, καλό θα ήταν να δημοσιοποιηθούν, στοιχειοθετημένα και με πραγματιστικούς όρους, απ' όσους αντιδρούν.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στις 13 Ιουλίου 2020, θα διεξαχθεί και ο διαγωνισμός για την ανάθεση της προσωρινής, μεταβατικής διαχείρισης εκ μέρους του Δήμου. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα με ενάμιση μήνα.

Nίκας: Η Τρίπολη δεν μπορεί να γεμίσει σκουπίδια!

Πολύ σωστά τα όσα επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας πως αποδέχεται την κήρυξη της Τρίπολης σε "έκτακτη ανάγκη". Η, τυπική, αντίστοιχη αποδοχή από μέρους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται σε πολύ σύντομο χρόνο.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υφίστανται πολιτικές ευθύνες, σε υψηλό επίπεδο, που αφορούν την καθυστέρηση υλοποίησης της κεντρικής, ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, είτε λόγω "μικροπολιτικής" είτε λόγω.."Δον Κιχώτειας" αντιμετώπισης της πραγματικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται να δούμε, πάλι, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας εικόνες ντροπής όπως αυτή της κεντρικής φωτογραφίας, χάρις, κυρίως ,στις άμεσες ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.