Αφιερωματα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 938: Τα... συντροφικά μπαρ της Τρίπολης!

Η έρευνα του arcadia938.gr συνεχίζεται και αυτή τη φορά περπατάμε σε πιο "σκοτεινούς" δρόμους, δρόμους με έρωτες, τσακωμούς, άγριες νύχτες, τσαμπουκάδες και μπερδέματα.

 

Στην Τρίπολη πιο παλιά "τα... συντροφικά μπαρ" υπήρχαν και τα επισκέπτονταν πολλοί άνδρες. 

Τα μπαρ με γυναίκες ήταν πολύ δημοφιλή. Πολλά από αυτά που θα αναφερθούν στην έρευνα του arcadia938.gr, "έφερναν" κοπέλες από εξωτερικό, από ανατολικές χώρες και έτσι η πελατεία των ανδρών που επισκέπτονταν τα μαγαζιά αυτά αυξανόταν.  

Ορισμένα μπαρ που υπήρχαν στην Τρίπολη και συζητιούνται ακόμα και σήμερα είναι τα εξής:

Ελίζαμπεθ, Ζυγός, Relax, Άσσος, Mon Amour και Δίας.

 

Ελίζαμπεθ

 

Το συγκεκριμένο μπαρ ονομάστηκε έτσι από την πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ήρθε στην Τρίπολη, την κυρία Ελίζαμπεθ η οποία ήταν και ιδιοκτήτριά του. Το 1980 η Ελίζαμπεθ δοξάστηκε και έγινε μια αξιοθαύμαστη επιχειρηματίας με δύο μπαρ στην πόλη (το μικρό και το μεγάλο Ελίζαμπεθ).

Οι κοπέλες που εργάζονταν στο μπαρ ήταν κυρίως έγχρωμες και μάλιστα εκείνη την εποχή τα εξωτικά αυτά κορίτσια άρεσαν πολύ στους άνδρες, μερικοί εκ των οποίων λόγω αυτού, έγιναν συχνοί πελάτες.

Μια μικρή ιστορία από το μπαρ Ελίζαμπεθ: 

Στο μπαρ αυτό δούλευε μια πολύ όμορφη κοπέλα "Κ" μαζί με την αδερφή της και είχε σχέση με έναν επιχειρηματία της πόλης "Ν", ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης κάποιου μπαρ. Μια μέρα λοιπόν ο κύριος "Ν" δεν πήγε στο μπαρ Ελίζαμπεθ και η "Κ" πήγε να τον βρει στο μαγαζί του. Κάποια στιγμή, λίγη ώρα αφότου η "Κ" είχε μπει στο μπαρ, ακούστηκε συναγερμός! Ένδειξη ότι γίνεται φασαρία. Η κοπέλα είχε πάρει ένα ψαλίδι μαζί της και προσπαθούσε να τραυματίσει τον κύριο "Ν" μέσα στην τουαλέτα... Με δυσκολία κατάφεραν να την απομακρύνουν.

Ενώ έγινε όλο αυτό το σκηνικό η κοπέλα έχασε την τσάντα της και έτσι όταν πήγε στο διαμέρισμά της επειδή είχε χάσει τα κλειδιά προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στη βεράντα για να μπει στο σπίτι της. Έξω από την κατοικία της σταμάτησαν τρία αγροτικά αυτοκίνητα και βγήκαν τρεις άνδρες για να την βοηθήσουν, οι λόγοι που έσπευσαν για να την βοηθήσουν... προφανείς!

 

Ζυγός

 

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ Ζυγός ήταν Τριπολίτης. Το μαγαζί του, το επισκέπτονταν ηλικίες 40- 50 χρονών. Οι περισσότεροι ήταν επί εποχής ΠΑΣΟΚ, έπιναν πολύ, ενώ θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε "ερωτιάρηδες της Τρίπολης".

Το πελατολόγιο συνήθως αποτελούταν από "άτακτους" οικογενειάρχες.

Πολλές ήταν οι γυναίκες που έρχονταν για δουλειά από την Αθήνα στην Τρίπολη, οπότε σίγουρα είχαν εμπειρία και μπορούσαν να διαχειριστούν "περίεργες" καταστάσεις. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι δε γινόταν τίποτα παραπάνω μεταξύ αυτών και των πελατών. Η δουλειά των γυναικών στο μπαρ Ζυγός ήταν να προκαλούν τους πελάτες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση ποτών.

Μια μικρή ιστορία από το μπαρ Ζυγός:

Κάποιο βράδυ ένας κύριος "Π" είχε πάει στο Ζυγό και ήθελε να προσεγγίσει κάποια από τις κοπέλες, που δούλευαν εκείνο το βράδυ στο μπαρ και να την πάει σπίτι του. Έτσι επέλεξε μια και της είπε ότι έχει χρυσές λίρες σπίτι του και της έταζε "λαγούς και πετραχήλια" ώστε να πετύχει τον στόχο του. Την έπεισε τελικά και πήγαν σπίτι του, το οποίο να διευκρινίσουμε ότι ήταν ισόγειο. Μόλις η κοπέλα αντιλήφθηκε ότι της είπε ψέματα άνοιξε το παράθυρο και έφυγε. Η ίδια γύρισε στο μπαρ, ο κύριος "Π" την ακολούθησε και της έκανε σκηνή επειδή δεν έμεινε μαζί του. Όμως το κορυφαίο σκηνικό της βραδιάς, ήταν ότι είχε πάρει μαζί του τις λίρες που της είχε τάξει και τις πετούσε στο τραπέζι ενώ της έλεγε:"Ακούς; Είναι χρυσές!!!".

  

Relax

 

Το μπαρ Relax βρισκόταν στην Παλιά Αγορά της Τρίπολης. Oι κοπέλες που εργάζονταν εκεί ήταν πολύ όμορφες και είχαν καταγωγή από ανατολικές χώρες. 

Δύο κοπέλες 18 χρονών, από τη Ρουμανία που εργάζονταν στο Relax, είχαν "ταράξει" την πόλη από την ομορφιά τους. Όταν τελείωναν τη δουλεία από το Relax στις 4 το πρωί πήγαιναν βόλτα και στα υπόλοιπα μπαρ της πόλης.

Κάποια μέρα μία από τις κοπέλες οδηγούσε ένα κάμπριο αυτοκίνητο, το οποίο της είχε δώσει ένας κύριος "Π". Επειδή όμως πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, σε κάποια διασταύρωση έχασε τον έλεγχο και χτύπησε το αυτοκίνητο σε μια μάντρα. Ο κύριος "Π",  ήταν τόσο ερωτευμένος μαζί της που δεν της είπε κάτι για το συμβάν, απλώς πήγε στο φανοποιείο για να το επισκευάσει.

Αμαρτωλές περιπτώσεις υπήρξαν πολλές στο Relax, αφού τα πράγματα στο συγκεκριμένο μαγαζί ήταν λίγο "άγρια". Επίσης να επισημάνουμε ότι στο χώρο αυτό γινόταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, δεν άνοιγε μόνο το βράδυ, αλλά άνοιγε και το απόγευμα, συνήθως όταν είχαν οι ένστολοι έξοδο για να έχει περισσότερη πελατεία.
Κυρίως όμως, φημιζόταν για τη μεταμεσονύχτια δράση του!

 

Άσσος

 

Ο Άσσος ήταν ένα από τα μαγαζιά της πόλης, στο οποίο πολύ συχνά υπήρχαν τσακωμοί, όχι τόσο στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού, αλλά στον εξωτερικό.

Το πελατειακό σκηνικό περιλάμβανε πολλές "μορφές" ανθρώπων και οι ηλικίες που πήγαιναν εκεί ήταν ποικίλες. 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον Άσσο πήγαιναν οι "αμφιλεγόμενες προσωπικότητες" της Τρίπολης. Όσοι επισκέπτονταν τον Άσσο δεν πήγαιναν τόσο για τη γυναικεία συντροφιά, αλλά για να "αποπλανούν" τους μεθυσμένους και τους πιο επιρρεπείς, οι οποίοι θα δέχονταν να κάνουν κάτι παραπάνω, ανεξαρτήτως φύλου.

Έτσι πήγαιναν στον Άσσο για να ικανοποιήσουν τις κρυφές τους ανάγκες, χωρίς να θέλουν φυσικά να ακουστεί το όνομα τους στην Τρίπολη και στιγματιστούν από την κοινωνία της.

 

Mon Amour

 

Το Mon Amour αποτελούσε ένα από τα "καπιτώλια του έρωτα" στην Τρίπολη.

Ήταν ένα μαγαζί το οποίο είχε κάνει διάσημους και τους πελάτες άλλα και τις κοπέλες που δούλευαν εκεί. Ήταν θα λέγαμε ένα "βρώμικο" μαγαζί για διάφορους λόγους.

Σε αυτό το μπαρ δημιουργήθηκαν πολλοί παράνομοι δεσμοί με γυναίκες που δούλευαν εκεί και με διάφορους κύριους, οι οποίοι ήταν αρκετά γνωστοί εκείνη την εποχή και είναι μέχρι σήμερα. Το όνομα του, "Mon Amour" θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν άκρως αντιπροσωπευτικό και "ερωτικό" μαγαζί, αφού σε αυτό γεννήθηκαν πολλοί έρωτες!

 

Δίας

 

Μια ιστορία από το μπαρ Δίας.

Το έτος 2000  κάποιος επώνυμος κύριος "Μ" της Τρίπολης, είχε επισκεφθεί το μπαρ Δίας.

Ο κύριος "Μ" διέθετε πολλά χρήματα και έτσι θεωρούσε ότι μπορούσε να κάνει τα πάντα και να ζητήσει ο, τι ήθελε από το μαγαζί. Έτσι εκείνο το βράδυ έδωσε εντολή να ανέβουν όλες οι κοπέλες που δούλευαν εκεί, στο μπαρ καθιστές. Προϋπόθεση ήταν να μην φύγει καμία από το σημείο που τους είχε δώσει την εντολή να καθίσουν. Τις κερνούσε ποτά από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το πρωί.
Στο τέλος το μόνο που έκανε ήταν να πληρώσει και να φύγει σαν να μην συνέβη τίποτα απολύτως!

 

 

Αυτά ήταν ορισμένα από τα μπαρ της Τρίπολης τα οποία έχουν πολλές ιστορίες, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε τρομακτικές. 

"Στους δρόμους της Τρίπολης" θα συναντήσετε τα πάντα…

Η πόλη μας μπορεί να είναι μικρή όμως έχει πολλές και όμορφες ιστορίες. Τα μαγαζιά που αναφέρθηκαν θα μείνουν στις μνήμες πολλών ανθρώπων, στους οποίους θα αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση κάθε φορά που θα τα σκέφτονται, γιατί η νύχτα κρύβει πολλά μυστικά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.