Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

Φυσάει "απολιτίκ"... Να ντύνεσαι ζεστά!

Η σκέψη γι' αυτό το άρθρο ξεκίνησε μιλώντας με εσάς εκεί έξω, τον "παλμό" της πόλης όπως λέω.

Οι απόψεις των ανθρώπων πάντα με ενδιέφεραν και έπαιρνα έμπνευση από αυτές. Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό... Οι εκλογές πλησιάζουν και μιλάω για τις αυτοδιοικητικές, από τις οποίες απέχουμε μία ανάσα. 

Βγαίνω λοιπόν στην πόλη και βλέπω μπερδεμένους ανθρώπους, που δεν ξέρουν ποιος είναι ο καλύτερος "εκπρόσωπος" γι' αυτούς.

Με αφορμή αυτά τα μπερδεμένα πρόσωπα και την απορία που έχω στο κεφάλι μου ρωτάω, "θα ψηφίσετε;", "σας εκφράζει κάποιος;".

Συνήθως απευθύνομαι σε νεανικό κοινό και οι απαντήσεις είναι "δε θα ψηφίσω", "δεν ξέρω ποιον να ψηφίσω" ή "δε με εκφράζει κανένας" και πραγματικά ποια είναι η χειρότερη απάντηση δε μπορώ να αποφασίσω... Και πάντα περιμένω κάτι παραπάνω. 

Ακούσατε, Ακούσατε...

Νέα μόδα πλήττει την κοινωνία και την πολιτική ταυτόχρονα, ήρθε η μόδα των "απολιτίκ" και των "ακοματίκ". Βέβαια υπήρχαν χρόνια αυτές οι έννοιες όχι όμως αυτές καθεαυτές. 

Μία μικρή εξήγηση...

Απολιτίκ (γαλλική apolitique) είναι όταν κάποιος είναι εντελώς αδιάφορος για τα κοινά και κατ' επέκταση για την πολιτική. Δε γνωρίζει τα πολιτικά δρώμενα και ούτε θέλει να μάθει, απλώς απέχει. Ακοματίκ από την άλλη πλευρά, είναι τα άτομα που γνωρίζουν, έχουν άποψη όμως δεν υπάρχει στην πολιτική κάποιο κόμμα που να τους εκφράζει, γι' αυτό επιλέγουν την αποχή.

Είναι μεγάλη η αποχή των νέων από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις... Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει και όχι τόσο εμάς, όσο τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική. 

Η αλήθεια είναι πως "όσο δε διακυβεύεις το ελάχιστο μαγκώνεσαι" και προτιμάς την εύκολη λύση της αποχής. Όμως και αυτό λύση δεν είναι και δε μπορείς να αφήνεις το μέλλον σου μετέωρο.

"Φόρα κάτι άνετο και κάνε τα όνειρά σου μόδα"... Με αυτό το μότο κλείνω και με αυτές τις μικρές σκέψεις και το νου σας φυσάει "απολιτίκ" να ντύνεστε ζεστά!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.