Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Κι εγώ, Ελευσίνα θα ψήφιζα!

 

Ας με συγχωρήσουν οι..ωραίες Καλαματιανές μου φίλες, αλλά η Ελευσίνα ήταν η πλέον ενδεδειγμένη πόλη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

 

Αισθητικώς, η αρχαία Ελευσίνα, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη, μεταβιομηχανική και γοητευτικά παρακμιακή πόλη, είναι ακριβώς αυτό που επιζητεί και προωθεί ο θεσμός αυτός.

 

Η όσμωση ιστορίας και νεωτερικότητας δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή, μεταξύ των τριών ελληνικών πόλεων που προκρίθηκαν μέχρι την τελική φάση της διεκδίκησης.

Ούτε η, παρωχημένα, κοσμοπολίτικη πόλη της Ρόδου, ούτε η  άνισα αναπτυσσόμενη Καλαμάτα, μπορούν να εκφράσουν στόχους σαν κι αυτούς που πρεσβεύει και προωθεί μια "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης", μιας ηπείρου που-όπως και η Ελευσίνα- προσπαθεί να μετασχηματιστεί, ξεπερνώντας τα μεγάλα κοινωνικά αλλά και περιβαλλοντικά της προβλήματα.

 

Συνεπώς, καλή επιτυχία στην Ελευσίνα! Θα είμαστε όλοι εκεί!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.