Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

NΔ: Ο Κυριάκος και ο...Νεύτων!

 

Στο νόμο της βαρύτητας και την...ιστορία με το μήλο, που έπεσε απ' το δέντρο, μοιάζει να...ποντάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επί της ουσίας, όποιος μπει στον κόπο να μελετήσει το-επικαιροποιημένο- κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, αυτό που είναι αναρτημένο στον ιστότοπό της τουλάχιστον, θα διαπιστώσει τα εξής:

 

Πρόκειται για μια, εν μέρει, τεχνοκρατική "έκθεση" καλών προθέσεων, διανθισμένη με ελάχιστες δεσμεύσεις, που αναφέρονται στην κοινωνική πολιτική και την αντιμετώπιση της ανεργίας με όρους που επαναλαμβάνουν (!) ουσιαστικά, τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος, πριν τις προηγούμενες εκλογές.

 

Βεβαίως, η ΝΔ άλλαξε γραφεία (στη φωτογραφία, το κτίριο πριν ενοικιαστεί απ' το κόμμα), έβαλε εισφορά ένα ευρώ το μήνα για να...." στηρίζεται μόνο στα μέλη της" και έκανε...αυτοκριτική, της οποίας τα συμπεράσματα δεν μάθαμε ποτέ!

 

Κατά τα λοιπά, στα θέματα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της φορολογίας και της διοικητικής μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα, αναφέρονται τα...αποτελέσματα-sic- αλλά όχι οι τρόποι επίτευξής τους, φυσικά...

 

Και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού, καθώς φαίνεται, ο πάλαι ποτέ φιλελεύθερων αποχρώσεων Κυριάκος Μητσοτάκης "υπέκυψε" στις..."σειρήνες" του ρεαλισμού-ήτοι, νίκη στις επόμενες εκλογές, με κάθε κόστος- και έβαλε "νερό στο κρασί του".

 

Αυτό, άλλωστε, αποδείχθηκε με την τοποθέτηση επιφανών στελεχών της λεγόμενης "λαϊκής δεξιάς" σε θέσεις-κλειδιά, που προορίζονται να στελεχώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ- και μην δίνετε ιδιαίτερη βάση στα περί "εξωκοινοβουλευτικών" υπουργών, αυτά λέγονται πάντα προεκλογικά. 

 

Όταν έρχεται η στιγμή του μοιράσματος της εξουσιαστικής πίτας, όσοι "έτρεξαν' για το...κόμμα, θέλουν την "αμοιβή" τους...

 

Για να μην ξεχνιόμαστε, το κόμμα που ανέδειξε νέο αρχηγό μετά από μια διαδικασία τραγέλαφο, το κόμμα που δείχνει να έχει απεμπολήσει κάθε αξία κοινωνικού φιλελευθερισμού λόγω πολιτικού κόστους, το κόμμα που διατηρεί στις τάξεις του ευδιάκριτη νεοεθνικιστική "συνιστώσα", το κόμμα που έχει, ακόμα, ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με το μόρφωμα που λέγεται "Χρυσή Αυγή", το κόμμα, τέλος, που δεν έχει, εδώ και χρόνια, κανένα ξεκάθαρο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα-ούτε καν τον, κάποτε, αδιαμφισβήτητο "φιλοευρωπαϊσμό" του δεν μπορεί να υποστηρίξει-...

 

Αυτό, λοιπόν, το κόμμα είναι ο πιθανότερος νικητής των επόμενων εκλογών της χώρας...

 

Και παραμένει το ερώτημα, που ισχύει για όλο σχεδόν το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας,:

 

Όταν είσαι μέρος του προβλήματος, μπορείς να είσαι και μέρος της λύσης;

 

Απλά πράγματα...Όπως ο νόμος της βαρύτητας, "εκλαϊκευμένος"...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.