Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ο Δον Κιχώτης, ο Γκόρτσος και τα..."Φιλαράκια"

Κατηγορίες και..ειρωνικά σχόλια αντάλλαξαν στο facebook ο πρώην Δήμαρχος, κ.Γιάννης Σμυρνιώτης και ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

 

Αφορμή μια ανάρτηση του κ. Σμυρνιώτη σχετικά με την ακύρωση του κανονισμού λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων της Τρίπολης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νυν Δημάρχου, κ. Δημήτρη Παυλή.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης παρομοίασε τον κ. Παυλή με "Δον Κιχώτη", που βλέπει παντού εχθρούς, και τον κ. Θεοδωρακόπουλο με..."Σάντσο Πάντσα".

"Ο κ. Παυλής ως νέος Δον Κιχώτης συνεπικουρούμενος σε ρόλο Σάντσο Πάντσα από τον κ. πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας "ανακαλύπτει" καθημερινά "εχθρούς" που τον "εμποδίζουν" να υλοποιήσει το "μεγαλεπήβολο" πρόγραμμά του. Τελευταίος του "εχθρός" η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που του ακυρώνει "νομιμότατες" αποφάσεις σαν την Κανονιστική Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων.
Απλά του υπενθυμίζω ότι ενώ εμείς μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια εντάξαμε, κατασκευάσαμε στο έργο της Πετρινού και παράλληλα συντάξαμε και ψηφίσαμε όρους λειτουργίας που δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα - παρά τις τότε απόψεις του προς άγραν ψήφων να βάλουμε τραπεζοκαθίσματα και πάνω στον κυρίως χώρο της Πλατείας - αυτός δυόμισυ χρόνια τώρα αποδεικνύεται ανίκανος να την αντικαταστήσει με μια κανονιστική της ...προκοπής.
Υ.Γ. 1: Το επιχείρημά του "με πολεμάει η Αποκεντρωμένη" καταρρίπεται απλά από τις απορρίψεις των προσφυγών του κατά απορριπτικών αποφάσεων της Αποκεντρωμένης όταν αποπειράθηκε να τις προσβάλει στην επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 που την πλειοψηφία έχουν όχι αιρετοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά νομικοί (Κανονιστική Εμποροπανήγυρης Τεγέας κ.λ.π.).
Υ.Γ.2: Ο έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη φυσικά και δεν εξαντλείται στην επιβεβαίωση της καταμέτρησης των ψήφων βάσει των οποίων ελήφθησαν γιατί τότε θα επικρατούσε ο νόμος της "ζούγκλας" που θα επέβαλε η όποια συγκυριακή πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων.

 

 

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος "σήκωσε" το γάντι και χαρακτήρισε τον κ. Σμυρνιώτη ως "Γκόρτσο" και "Τζόι", τον γνωστό χαρακτήρα απ' τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

 

 

"Μιας και ο κ. Σμυρνιώτης είναι λάτρης των παραμυθιών...
Κύριε Σμυρνιώτη, δικά σας λόγια:

1) Θα κερδίσουμε τις εκλογές με 60% 
2) Θα ακυρωθούν οι εκλογές στο Δικαστήριο 
3) Θα ακυρωθούν οι εκλογές στο ΣΤΕ (Δεν ξέρω αν περιμένετε και απάντηση από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια)
4) Οι πεζοδρομήσεις είναι δικό μου έργο (όταν το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε και παραδόθηκε έτοιμο προς υλοποίηση από τις Δημαρχίες Κοτσιάνη και Σωτηρόπουλου)
5) Εντάξαμε μελέτες στην θητεία μας (ενώ έχουν απενταχθεί όλες)
6) Δεν έκανα αναθέσεις επί θητείας μου 
7) ελέγχω την παράταξη μου 
8) Θα ξανακατέβω στις εκλογές 
9) Θα ξαναγίνω Δήμαρχος

Αν ψάχνετε για Δον Κιχώτες και Σάντσο Πάντσας, καλύτερα κοιτάτε τον καθρέφτη σας!

ΥΓ: Μη βιαστείτε να φύγετε από τον καθρέφτη, γιατί θα διακρίνετε και άλλους πρωταγωνιστές όπως τον Γκόρτσο και τον Τζόι από την σειρά τα "Φιλαράκια" (τον τύπο που όλοι γελάνε μαζί του, αλλά στα σοβαρά θέματα κάνουν σαν να μην υπάρχει) και με τον τρόπο που προσπαθείτε να γίνετε αστείος μήπως δείτε και άλλες φιγούρες του θεάτρου σκιών

 

Φωτογραφία του Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης επανήλθε και, αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Θεοδωρακόπουλο, άφησε πλήθος υπονοουμένων για τον ίδιο αλλά και για τις πρακτικές της δημοτικής αρχής, εν γένει.

 

"Γιώργο κατανοώ την ανάγκη να απαντήσεις για λογαριασμό του κ. Παυλή επιβεβαιώνοντας παλαιότερο σχόλιό μου, μιας και αυτός ήταν απασχολημένος στο αυτόφωρο μαζί με τον δημοτικό σας σκουπιδοεργολάβο ενώ εσύ "αποπεράτωσες" το τεράστιο "έργο" σου για το 2016 - σαν πολλοί μετασχηματιστές δεν "κάηκαν" και "αντικαταστάθηκαν" από την πάγια προκαταβολή σου (?) - το οποίο και "εγκρίθηκε" - εκτός ημερησίας - από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση του έτους παρά την απουσία μέλους της που τυγχάνει συγγενής σου - προφανώς γιατί κάτι παραπάνω θα ήξερε - αλλά καλό θα ήταν να ανατρέχεις και να παρουσιάζεις συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις μου ή έγγραφα που αφορούν τις εντάξεις και υλοποιήσεις των έργων που αναφέρεσαι αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να "τεκμηριώσεις" τις παραληρηματικές ασυναρτησίες σου.

Και μια συμβουλή. Μην πολυεκτίθεσαι όπως πρώην πρόεδρος δημοτικού νομικού προσώπου που ενώ απειλούσε εμάς ότι θα "πηδάμε από τα παράθυρα" τελικά τον πετάξατε σαν στυμένη λεμονόκουπα προσδοκώντας να "φορτώσετε" αποκλειστικά σ' αυτόν την αρπαχτή και ως εκ τούτου να "κερδίσετε" λίγο ακόμα χρόνο παραμονής στην εξουσία..."

 

 

 

Οπωσδήποτε, "εντυπωσιακά" ξεκινάει το 2017, όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση στο δήμο Τρίπολης, καθώς αναμένεται συνέχεια, είτε μέσω των social media, είτε στα δημοτικά συμβούλια που αναμένονται με περισσό ενδιαφέρον, καθώς θεωρείται βέβαιο πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θ' ακυρώσει κι άλλες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.