Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η Ελλάδα, πιθανό μελλοντικό "θύμα" της Τρομοκρατίας

Οι Έλληνες πολίτες έχουν συνηθίσει να θεωρούν τη χώρα τους ως μη-στόχο των φανατικών Ισλαμιστών.

Αυτό οφείλεται σε ιστορικούς λόγους- η Ελλάδα δεν είχε ποτέ συμμετοχή στις Σταυροφορίες, ούτε προέβη σε συστηματικές διώξεις αλλοθρήσκων- αλλά και σε λογικοφανείς συνειρμούς, τύπου "Γιατί να χτυπήσουν την Ελλάδα οι εξτρεμιστές; Αφού τη χρησιμοποιούν ως "γέφυρα" για την προώθηση στη Δύση".

 

Όλα αυτά είναι, εν μέρει, βάσιμα. Ωστόσο, η  Τρομοκρατία των εξτρεμιστικών, ισλαμικών ομάδων έχει αλλάξει, εδώ και καιρό, πρακτικές και...συνήθειες. 

 

Οι "μοναχικοί λύκοι", όπως ονομάζονται όσοι εκ των τρομοκρατών προβαίνουν σε ενέργειες χωρίς να υπάρχει συντονισμός με την ηγεσία των εξτρεμιστών, αλλά ούτε και κάποια χωροχρονική σχέση μεταξύ των επιθέσεων, δεν είναι άτομα που περιορίζονται από...ιστορικά και λογικοφανή κριτήρια.

 

Υπάρχει, βέβαια, και μια ακόμα, πολύ σημαντική διάσταση: Οι απανωτές επιθέσεις, σε ολόκληρο το φάσμα του Δυτικού Κόσμου, θα οδηγήσουν σε πολύ αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας εκ μέρους των υπηρεσιών των χωρών που αισθάνονται τη μεγαλύτερη απειλή.

 

Προοδευτικά, κάτι τέτοιο θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, τους εξτρεμιστές σε..."λύσεις ανάγκης" και επιθέσεις σε χώρες που βρίσκονται στην περιφέρεια της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα δηλαδή.

 

Το γεγονός αυτό είναι αναπόφευκτο, εφόσον βέβαια η αντιπαράθεση Ακραίων Ισλαμιστών και Δύσης αποκτήσει χαρακτήρα "πολέμου μέχρις εσχάτων"...

 

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θεωρείται-ακόμη- μια χώρα με ευμενή συναισθήματα απέναντι στους απελευθερωτικούς αγώνες Αράβων, όπως οι Παλαιστίνιοι και οι Αιγύπτιοι. Όμως, η ιστορική αυτή στάση της Ελλάδας είχε να κάνει με κοινωνικού χαρακτήρα ιδέες και κινήματα-βλέπε Ανδρέας Παπανδρέου και "Κίνημα Αδεσμεύτων"- και όχι με το θρησκευτικό χαρακτήρα αντιστοίχων κινήσεων.

 

Η, φαινομενικά αναπόδραστη, περαιτέρω κλιμάκωση του θρησκευτικοειδούς φανατισμού στις χώρες που ανήκουν στην Ισλαμική σφαίρα επιρροής, θα εμπλέξει και εμάς, αργά ή γρήγορα, στον φαύλο κύκλο της αντιπαράθεσης, μιας αντιπαράθεσης της οποίας το ουσιαστικό διακύβευμα είναι ο διαγκωνισμός των υπερδυνάμεων στην ιδιαίτερα σημαντική, ενεργειακώς, περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής.

 

Δυστυχώς, η εκμετάλλευση των θρησκευτικών πεποιθήσεων είναι ακόμη ένας "εύσχημος" τρόπος για να υποδαυλίζεται το φυλετικό μίσος, αλλά και να προωθείται ένα μοντέλο ελέγχου, που στηρίζεται στην πρόκληση φόβου και δέους στις φιλελεύθερες κοινωνίες της Δύσης, με σκοπό την προώθηση ενός "ήπιου συντηρητισμού" που, πάνω απ' όλα, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της διεθνούς αγοράς και την καθιερωμένη διανομή του παραγόμενου πλούτου.

 

Τα υπόλοιπα είναι, κυρίως, "παραμυθάκια" για ενήλικα "παιδιά"...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.