Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ν.Δ. Αρκαδίας: To αβέβαιο μέλλον και ο...άγνωστος "Χ"

Η αποχώρηση του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου από τους, δυνητικά, υποψηφίους Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανοίγει το δρόμο για καταλυτικές εξελίξεις...

Ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο κ. Λυκουρέντζος στο μέλλον, ως προς την υποστήριξη ή μη προσώπων, ο δρόμος φαίνεται ανοικτός για την κ. Εύη Τατούλη, η οποία, άλλωστε, δραστηριοποιείται έντονα σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο αλλά και σε κομματικό...

 

Οπωσδήποτε, ο "αισιόδοξος" οπαδός ή υποστηρικτής της Ν.Δ, θα ήλπιζε πως η οικειοθελής αποχώρηση του κ. Λυκουρέντζου μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά για τη Ν.Δ. Αρκαδίας, καθώς είναι εφικτό να επιτευχθεί η εκλογή δύο Βουλευτών στις επερχόμενες εκλογές, συνεπώς θα "ικανοποιηθούν" και οι δυο..."τάσεις" που, φαινομενικά, κυριαρχούν αυτή τη στιγμή.

 

Αυτό, όμως, δεν είναι και τόσο πιθανό, αφενός επειδή έχουν ήδη υπάρξει δριμύτατες-δημόσιες-αντιπαραθέσεις των τάσεων αυτών, με αφορμή νευραλγικά ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη-βλέπε σκουπίδια...-, αφετέρου η ΝΔ δεν έχει ξεπεράσει τη βαθιά αντίφαση που χαρακτηρίζει την ίδια τη φυσιογνωμία του κόμματος, που πάντοτε "φιλοξενούσε" ταυτόχρονα και τους φιλελεύθερους ( ή νεοφιλελεύθερους, αν προτιμάτε) ευρωπαϊστές αλλά και τους παραδοσιακούς "δεξιούς", που εκπροσωπούν την "πατριωτική" λεγόμενη "δεξιά".

 

Ο κ. Λυκουρέντζος, ως μετριοπαθής "Καραμανλικός", προερχόμενος από τα "σπλάχνα" του κόμματος και τη λαϊκή του βάση, λειτουργούσε, πάντοτε, ενωτικά- έστω και σε ιδεολογικό επίπεδο- και δεν αποτελούσε ένα στέλεχος που "δίχαζε" το κόμμα. 

 

Αντίθετα, οι δυο επικρατέστεροι σήμερα πιθανοί υποψήφιοι, παρότι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους αναφέρονται συνεχώς στην "ανάγκη για ενότητα", ανήκουν σε διαφορετικούς..."κόσμους", εντός Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο Βουλευτής, Κώστας Βλάσης, εκπροσωπεί, κυρίως, την παραδοσιακή, εθνοκεντρική Δεξιά και, άλλωστε, είναι γνωστή η ιδιαίτερα στενή σχέση που έχει με τον πρώην Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει πολλάκις χαρακτηριστεί-και όχι άδικα- "βαθιά συντηρητικός".

 

Η κ. Τατούλη εκπροσωπεί την μετριοπαθή, φιλελεύθερη και περισσότερο στραμμένη προς την Ευρώπη "Κεντροδεξιά" και, αναπόφευκτα, ταυτίζεται με την πολιτική πορεία του πατέρα της, του Περιφερειάρχη, κ. Πέτρου Τατούλη- ο οποίος ξεκίνησε τη μακρά και επιτυχημένη του πορεία στην κεντρική πολιτική σκηνή το 1990, όταν Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ο προσφάτως εκλιπών, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφοφόροι που τίμησαν τον κ. Λυκουρέντζο επί δεκαετίες και, ειδικά, όσοι προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της Ν.Δ., θα αποτελέσουν "μήλον της έριδος" για τους δυο προαναφερθέντες και όχι μόνον...

 

Οι πληροφορίες είναι πολλές και αντικρουόμενες, καθώς πολλοί "σπεκουλάρουν" ή, αν προτιμάτε, εκδηλώνουν ανεπίσημες προθέσεις για να εξετάσουν τις...διαθέσεις...Σε κάθε περίπτωση, το "παιχνίδι" τώρα αρχίζει...

 

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ευνοείται, ξεκάθαρα, η...μετριοπαθής τάση, αλλά όταν μιλάμε για τοπικές οργανώσεις κομμάτων,δεν μπορούμε, με ασφάλεια, να εφαρμόζουμε όρους και πρακτικές ανάλυσης που αναφέρονται στην κεντρική πολιτική σκηνή...Πάντως, οι φετινές, θερινές κοινωνικές εκδηλώσεις της Αρκαδίας-γάμοι, βαφτίσεις και...πανηγύρια- αποκτούν, πλέον επιπρόσθετο ενδιαφέρον.

 

Και λίγα λόγια για τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο: Υπήρξε πολιτικός που ξεκίνησε από τα "χαμηλά" και δούλεψε σκληρά για να ανελιχθεί. Η φήμη που τον ακολουθεί είναι αυτή ενός έντιμου δημόσιου άνδρα, με πίστη στις παραδοσιακές αρχές και αξίες ενός πολιτικού χώρου, τον οποίο υπηρέτησε πιστά επί πολλά χρόνια. Όπως και όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν και συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική μας ζωή, θα τον κρίνει, εν τέλει, η Ιστορία...

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.