Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

winamp wmp real qt

Σε..χορευτικούς ρυθμούς Βλάσης και Ν.Δ.

"Προχωρημένη", για τα τοπικά δεδομένα, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για το πολιτικό γραφείο του κ. Βλάση

 

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, γεγονός αναμενόμενο, εξού και η επιλογή του πρώτου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης εκ μέρους των διοργανωτών. 

 

Ουσιαστικά, ο κ. Βλάσης και οι συνεργάτες του θέλησαν να κάνουν ένα "tour de force" και αυτό επετεύχθη, συνοδεία δυνατής, ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά και παρουσία πολλών επιφανών στελεχών και υποψηφίων της Ν.Δ.

 

Οπωσδήποτε, "πόλος έλξης" ήταν η εμφάνιση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδη, ο οποίος καθυστέρησε να προσέλθει καθώς είχε την ατυχία να τον "πιάσει" λάστιχο στο δρόμο- "κακές γλώσσες" ανέφεραν πως το περιστατικό δεν οφειλόταν, τελικά, σε "Συριζαϊκά voodo" αλλά σε απλή "γκαντεμιά"..

 

Τα "γαλάζια άγχη"

 

Ήταν φανερό, από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Σε δεύτερο επίπεδο, επιδιώκει και τη διεύρυνση της εκλογικής του επιρροής, αλλά όχι ακόμα με "δραστικού τύπου" πρακτικές. Η στρατηγική της Ν.Δ. εστιάζει στη "σφυρηλάτηση" της ενότητας-η οποία όντως αμφισβητείται, όσα "χαριτωμένα" περιστατικά κι αν αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης-, καθώς κρίνεται η τελευταία ως στοιχείο "εκ των ων ουκ άνευ".

 

Από εκεί και πέρα, ενδεικτική υγιούς "άγχους" ήταν και η προσπάθεια να προμοταριστεί με κάθε τρόπο η υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, έκανε λεκτική "επίθεση" απέναντι στον κ. Τατούλη και κάλεσε τον κ. Βλάση να γίνει "μπροστάρης" στην εκλογική προσπάθεια ειδικά στην Αρκαδία όπου "ο κ. Τατούλης είναι δυνατός". Δεν θεωρούμε πως η Αρκαδία είναι το "κλειδί" των Περιφερειακών εκλογών, αλλά κάτι παραπάνω θα ξέρει ο κ. Αντιπρόεδρος..

 

Είναι, τέλος, χαρακτηριστικό, κατά την άποψή μας, πως στη σύγχρονη "κινούμενη άμμο"- όρος που χρησιμοποιείται από πολλούς για να περιγραφεί το πολιτικό σκηνικό-, η ρητορική, σε προσκήνιο και παρασκήνιο, περιστρέφεται γύρω από την κομματική και ιδεολογική "καθαρότητα". 

 

Με άλλα λόγια, αντί να προκρίνεται μια, έστω θεωρητική καταρχάς, συζήτηση για την μετεξέλιξη των πολιτικών σχηματισμών και τον εκσυγχρονισμό των πρακτικών που αυτοί μετέρχονται, βιώνουμε μια αντιπαράθεση και ένα συνεχή "διαγκωνισμό" μεταξύ των πρωταγωνιστών του πολιτικού γίγνεσθαι για το ποιος είναι "συνεπής" και "γνήσιος" νεοδημοκράτης ή σοσιαλδημοκράτης..

 

Είναι βέβαιο πως αυτού του είδους η αντιπαράθεση, ποσώς ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες, όπως δεν τους αφορά και η κατηγοριοποίηση σε "μειοδότες" και "πατριώτες", "προοδευτικούς" και "ακροδεξιούς" ή όποιο άλλο "δίπολο" χρησιμοποιείται για ψηφοθηρικούς λόγους.

 

Μπορεί, προσωρινά, να αποκομίσει κανείς πολιτικά οφέλη από μια τέτοια, "διχαστικού τύπου" ρητορική και επικοινωνία, αλλά, πολύ σύντομα, η κατάσταση γυρίζει "μπούμερανγκ", όταν δεν δίνονται λύσεις στα βασικά προβλήματα των πολιτών.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.