Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Oι δυο όψεις της.."γνήσιας", νεοελληνικής παρακμής

Ο ταξιτζής και η κόρη του διάσημου, "στρατευμένου" δημιουργού απλά αποδεικνύουν πως η νεοελληνική κοινωνία βρίσκεται, από καιρό, στην "εντατική"..

 

Η κ. Λοΐζου, η οποία αποσύρθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι υπέρ το δέον "αριστερή", αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της. Μάλιστα, στη σχετική συνεδρίαση του δικαστηρίου, όπου βρέθηκε ως κατηγορούμενη, δήλωσε πως η.."κατάθλιψη" την εμπόδισε να δηλώσει πως η μητέρας της είχε εγκαταλείψει το μάταιο αυτό κόσμο..

 

Φυσικά, εδώ υφίστανται ευθύνες και για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, η οποία θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο με ποια κριτήρια επιλέγει υποψηφίους και, τουλάχιστον, να τους ζητάει πληροφορίες σχετικές με πιθανά "κωλύματα" που θα μπορούσαν να καταστήσουν αδύνατη μια υποψηφιότητα.

 

Επιπρόσθετα, καταδεικνύεται μια, το λιγότερο, "προχειρότητα" εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-για άλλους, ένας "όψιμος καθεστωτισμός"-, καθώς, σε μια τέτοιας έντασης και σημασίας προεκλογική περίοδο, μοιάζει να "βγάζει τα μάτια του μόνος του", προσφέροντας αφειδώς επικοινωνιακά "όπλα" στην αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Η περίπτωση του "ταξιτζή" βρίσκεται στο άλλο άκρο του "κάδρου"..Ο εμφανέστατα "γραφικός" και "επικίνδυνος" αυτός μικροαστός, λάτρης της "πατρίδας" και του Ολυμπιακού Πειραιώς, αποτελεί ενσάρκωση μιας ομάδας νεοελλήνων που, από πλευράς διανοητικής και συναισθηματικής ωριμότητας, βρίσκονται λίγο πάνω από αυτό που περιέγραφαν οι λατίνοι ως "tabula rasa"..

 

Δεν θα σχολιάσουμε καν εδώ τις πράξεις ενός εμφανέστατα προβληματικού "ανθρωποειδούς", ούτε θα ισχυριστούμε πως ευθύνεται η "Μακεδονία" και ο "Ολυμπιακός" για την κατάντια του υποκειμένου..

 

Είναι αλήθεια, όμως, πως στην εποχή των social media και της απόλυτης-συνειδητής ή ασυνείδητης- δημόσιας έκθεσης του ατόμου, οι επιλογές που κάνει ο καθένας για να "κοσμήσει" αισθητικώς το όποιο "προφίλ" του, είναι ενδεικτικές, όχι μόνο ενός μορφωτικού και πολιτισμικού επιπέδου, αλλά και μιας βαθιάς αποβλάκωσης που, ενίοτε, αποδεικνύεται θανατηφόρα για τους συνανθρώπους του.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.