Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Βίλα Τουρκοβασίλη: Ζητείται.."σωτήρας"! (photos)

Στον "αέρα" η τύχη ενός από τα σημαντικότερα νεώτερα μνημεία της Τρίπολης!

Το ιστορικό κτίριο, που "δεσπόζει" στη νότια πλευρά της πόλης, παραμένει παντελώς αναξιοποίητο και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, παρά τα κατά καιρούς "θρυλούμενα" περί μετατροπής του σε μουσείο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με δεδομένη και την οικονομική συγκυρία, πιθανώς να μην αρκεί η όποια δραστηριοποίηση του Δήμου της Τρίπολης προκειμένου να σωθεί το κτίριο. Είναι επιβεβλημένη η ενασχόληση της Εφορείας Νεωτέρων μνημείων και του Υπουργείου Πολιτισμού. Αν λάβουμε υπόψη μας και τα προβλήματα που προκύπτουν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του περιβάλλοντος χώρου, η κατάσταση εμφανίζεται ως "αδιέξοδη".

Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη εξέλιξη αν είχαμε μια σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και σ' αυτή την περίπτωση, όπως και στα απορρίμματα. Έτσι κι αλλιώς, "σκουπιδότοπο" θυμίζει η πάλαι ποτέ "περήφανη" Βίλα..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.