Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Απίστευτο: Νέοι "παρτάρουν" και "ροκάρουν" μετά τις..12!

Δεν υπάρχει η δυνατότητα για γενικό "κλείσιμο" και αναζητούνται οι "αποδιοπομπαίοι τράγοι" για την πιθανή, πλέον, ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας.

Έχουν βρεθεί, μάλιστα, οι παραπάνω.."τράγοι": Οι νέοι και, ειδικά, οι αλλοδαποί νέοι που "παρτάρουν" ασύστολα, ακόμα και μετά την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24:00 και μετά σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς. Επιπρόσθετα, θα ζητηθεί απ' όσους επιστρέψουν στην ηπειρωτική χώρα μετά τις 15 Αυγούστου να παραμείνουν σε.."εκούσια επταήμερη καραντίνα", με ειδικά χαρακτηριστικά, για να μην έχουμε μεγάλη έξαρση στην Αθήνα, κυρίως. Οπότε, να και η δεύτερη ομάδα των "αποδιοπομπαίων τράγων", έτοιμη προς χρήση, αν χρειαστεί..

Παράλληλα, συνεχίζονται οι "εκκλήσεις" από την πολιτική ηγεσία προς "νέους"- γενικά και αόριστα-, "αφιλότιμους", "ατομικώς ανεύθυνους" και λοιπούς Έλληνες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου. Αυτοί, προφανώς, ευθύνονται αποκλειστικά για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που "χαλάνε" το κυβερνητικό αφήγημα της περασμένης Άνοιξης.

Προφανώς, επίσης, για την αύξηση των κρουσμάτων δεν ευθύνεται η αδυναμία του Ελληνικού κράτους να κάνει περισσότερους προληπτικούς ελέγχους, η μη επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας, το χωρίς σχέδιο "άνοιγμα" των συνόρων, οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και πολλών Κυβερνητικών παραγόντων πως "η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό"!

Λες και μπορεί μια χώρα να "νικήσει" μια πανδημία..Μπορεί να την περιορίσει, αλλά, θα πρέπει, παράλληλα, να είναι προετοιμασμένη για τα "χειρότερα".. Φυσικά, οι νέοι- και όχι μόνο αυτοί..-, είναι μια πληθυσμιακή ομάδα που είθισται ν' αναζητά περισσότερο τον "συνωστισμό". Αλλά, κάπου έλεος με αυτή την υποκριτική αντιμετώπισή τους!

Φαίνεται πως οι εν λόγω "νέοι", αυτοί που.."παρτάρουν" ασύστολα, είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνοι από τους "πιστούς" της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας που, έτσι κι αλλιώς, συνωστίζονται ανεξέλεγκτα στους ιερούς ναούς! Και αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα υποκρισίας..

Πολύ βολικό, μάλιστα, για τον ανασφαλή, ανενημέρωτο, φανατισμένο και συγχυσμένο Έλληνα "μικροαστό", που "δαιμονοποιεί" οτιδήποτε έχει να κάνει με συμπεριφορές "διονυσιακού" χαρακτήρα και άπτεται της διασκέδασης ή της ψυχαγωγίας. Λες και είναι "φυσιολογικό" να.."σέρνονται" οι πολίτες κάθε τρεις και λίγο στα σούπερ μάρκετ και τις εκκλησίες, για παράδειγμα, ενώ είναι "αφύσικο" και "περιττό" να πηγαίνουν σε εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και σινεμά..

Από τη στιγμή που έγινε η "επανεκκίνηση" της κοινωνικής κινητικότητας και της Οικονομίας, η ευθύνη για το αποτέλεσμα βαρύνει, κατά μεγαλύτερο ποσοστό, την Κυβέρνηση της χώρας. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες, προφάσεις και επικοινωνιακές "φαμφάρες"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.