Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Φθορές ή "βανδαλισμός" στον ανδριάντα Κολοκοτρώνη; (φωτ.)

Μια εικόνα που, δυστυχώς, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη για την αρκαδική πρωτεύουσα.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον περιβάλλοντα χώρο του ανδριάντα που τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και απεικονίζουν φθορές που οφείλουν ν' αποκατασταθούν. 

Φυσικά, το γεγονός έγινε αφορμή για προσπάθεια "προβοκάτσιας" μέσω των social media. "Κυκλοφόρησε" η παρακάτω φωτογραφία στο Instagram, συνοδευόμενη από σχόλιο με προκλητικό χαρακτήρα.

Το σχόλιο, μεταξύ άλλων, αναφερόταν σε "βανδαλισμό" του μνημείου προς τιμήν του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πλατεία του Άρεως. Xωρίς να μπορεί ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό, θα πρέπει να σημειώσουμε πως αντίστοιχες εικόνες, πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, μπορούμε να δούμε και αλλού , χωρίς να υπάρχει αναφορά από κανέναν σε.. "βανδαλισμούς"!

Συνεπώς, η επαγωγική λογική οδηγεί στο συμπέρασμα πως και στο μνημείο Κολοκοτρώνη της Πλατείας του Άρεως, δεν έχουμε να κάνουμε με προμελετημένη καταστροφή, αλλά με χρόνιες φθορές.

 

Ειδικά σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, που η ψυχραιμία, ο ρεαλισμός και το.."fact checking" θα πρέπει να επικρατούν, κάποιοι, για λόγους φθηνού εντυπωσιασμού, προσπαθούν να διαδώσουν ανακρίβειες, "στοχοποιώντας" εμφανώς συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.