Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ηρώδειο: Ο "Covid-free" χώρος της Ελλάδας!

Συνεχίζεται η "a la carte" εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας στην Ελλάδα..

Κανείς, φυσικά, δεν καταλαβαίνει με ποια κριτήρια επιτρέπονται συγκεκριμένες εκδηλώσεις και πως απαγορεύονται άλλες. Είναι, άραγε, αποτέλεσμα "επιστημονικών εισηγήσεων", απλής αδιαφορίας, προχειρότητας ή κάποιοι είναι πιο "ασφαλείς" από τους άλλους γιατί μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε μια πιθανή μόλυνσή τους..;

Όσον αφορά τη συναυλία του κ. Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο (Παρασκευή, 11/9/2020), όντως ήταν αποκλειστικά ζήτημα του Φεστιβάλ Αθηνών το αν θα γινόταν ή όχι. Μπορεί το Φεστιβάλ να χρηματοδοτείται και από το Κράτος, αλλά είναι, θεωρητικά, ανεξάρτητος φορέας. Άρα, είχε κάθε, νομικό ή νομικοφανές, δικαίωμα να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση που συγκέντρωσε 5.000 κόσμο (κεντρική φωτογραφία).

Από την άλλη, τα εισιτήρια που μπορούσαν να εκδοθούν- σύμφωνα με τις Κ.Υ.Α., τις εγκυκλίους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα- ήταν λίγο παραπάνω από 2.000, σύμφωνα με τη χωρητικότητα και το εμβαδόν του χώρου. Οι άλλοι, θα είχαν προσκλήσεις φαίνεται..

Για να μην παρεξηγηθούμε..Κατά την άποψή μας, πολύ καλώς έγινε η συναυλία όπως έγινε..Εδώ γίνονται άλλα κι άλλα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας- βλέπε "πανηγυρισμοί οπαδών ομάδας για το πρωτάθλημα"..Αλλά, την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει λόγος να "τρομοκρατούμαστε" καθημερινώς, ενώ ήδη έχουμε περάσει στο στάδιο "ότι γίνει, έγινε"..

Προφανώς και η υποκρισία είναι Ελληνική "πατέντα", αλλά εδώ και καιρό, έχει ξεπεραστεί κάθε όριο..Άλλοι θα έλεγαν πως ζούμε, ήδη, στο "Θέατρο του παραλόγου"!

Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός να εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία, ως "ήρωας" έργου σουρεαλιστικού χαρακτήρα και την ίδια στιγμή να στοιβάζονται στο Ηρώδειο οι θιασώτες της "καλλιτεχνικής ποπ"!

Eίναι, ολίγον τι, "παράδοξο"..Για να μην πούμε "γελοίο"..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.