Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τι.."ξέχασε" να πει ο Κυριάκος!

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΜΕΘ και χώροι λατρείας "απουσίασαν"  από το νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Το "lockdown", όμως, είναι εδώ, έστω κι αν αφορά περισσότερο την Αττική και την Βόρεια Ελλάδα. 

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 3 Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι διαφορές με την περασμένη Άνοιξη αρκετές. Εν ολίγοις, για τις περιοχές που βρίσκονται και θα βρίσκονται σε "πράσινο" και "κίτρινο",  αυτό που αλλάζει είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, το ποσοστό τηλε-εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και η υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση για τα Πανεπιστήμια. Η κυκλοφορία δε απαγορεύεται από τις 12:00 έως τις 05:00.

Μπορείτε να δείτε αλλού τι ισχύει για τις "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές, όπου, ουσιαστικά, αναστέλλεται η λειτουργία πολλών δραστηριοτήτων της καθημερινότητας. Πάντως, σε γενικές γραμμές, η Κυβέρνηση εμφανίζεται "ψύχραιμη" και δεν προβαίνει, προς ώρας, σε "σαρωτικού" τύπου μέτρα. Αυτό είναι ένα "συν".

Τα "πλην", όμως, είναι περισσότερα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα ούτε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ούτε για τους χώρους λατρείας, ούτε, φυσικά, για τις ΜΕΘ και την συνταγογράφηση του τεστ που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι.

Απέφυγε, δηλαδή, να θίξει πτυχές του προβλήματος που είτε δεν μπορούν ν' αντιμετωπιστούν είτε βρίσκονται υπό ένα άτυπο καθεστώς "ασυλίας". Κι αυτό, θα "χρεωθεί" σ' αυτόν προσωπικά- άλλωστε, το αποδέχθηκε και ο ίδιος.

Από εκεί και πέρα, θα μας επιτρέψει ο κ. Μητσοτάκης δυο-τρεις επισημάνσεις:

 Η έκφραση "να συνυπάρξουμε μαζί του" δεν είναι και η καλύτερη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και η αναφορά σε "ψεκασμένους" δεν συνάδει με το ρόλο αλλά και το ύφος που θα έπρεπε να διέπει τον λόγο του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Ο.."διάβολος", άλλωστε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το μόνο που δεν χρειάζεται η κοινωνία μας, ειδικά τώρα, είναι έναν ηγέτη που "στοχοποιεί" πολίτες, όσο κι αν οι τελευταίοι είναι "γραφικοί" ή και δυνητικά "επιβλαβείς" για τη δημόσια υγεία. Τέλος, ο "στιγματισμός" των επιχειρήσεων διασκέδασης και ψυχαγωγίας ως "super-spreading" (εστίες υπερμετάδοσης), αφενός δεν είναι αποδεδειγμένος- ειδικά για σινεμά και θέατρα- και αφετέρου δημιουργεί μέγιστο πρόβλημα στους επιχειρηματίες και για το μέλλον.

Άλλωστε..Αμ' έπος αμ' έργον..Ο βασικός, κατ' εμάς, "αστερίσκος" είναι το πως θα τηρηθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού. Αν έχουμε πάλι "εκπτώσεις", δεν προμηνύεται "αισιόδοξος" ο Δεκέμβρης..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.