Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

H "χρησιμότητα" μιας απαράδεκτης φωτογραφίας

Προκαλεί, τουλάχιστον, χιουμοριστικά μειδιάματα η "εξαγγελία" τριών μέτρων για την "ασφάλεια" των Πανεπιστημίων από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης, καθώς έχει "χαθεί η μπάλα" στον αγώνα κατά της πανδημίας- η οποία σύντομα, πάντως, ίσως εμφανίσει λιγότερα κρούσματα καθώς θα μειωθούν, απ' ότι πληροφορούμαστε, τα τεστ για διαφόρους λόγους- και ο ίδιος, ουσιαστικά, δηλώνει "αδύναμος" να κάνει κάτι άλλο πέραν της υιοθέτησης "σκληρών μέτρων" περιορισμού της κίνησης των πολιτών αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας, προσπαθεί, εναγωνίως, να βρει πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης που, αφενός, "πουλάνε" και αφετέρου είναι "προνομιακά" για τον κομματικό χώρο στον οποίο ηγείται. 

Επιπρόσθετα, έπρεπε να βρεθεί και ένα επικοινωνιακό "αντίβαρο" συμψηφισμού, απέναντι στην πρόσφατη μείωση κύρους και επιρροής που υπέστη το τρίπτυχο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια", λόγω της καταδίκης των μελών της "Χρυσής Αυγής". Το καταναλωτικό κοινό, βλέπετε,- που αντιμετωπίζεται ως "χαϊβάνια" από την Κυβέρνηση επί μονίμου βάσεως- υποτίθεται πως δεν θέλει "αναλύσεις" και "στοιχεία" αλλά εξωραϊστικά και μανιχαϊστικά παραμυθάκια.

Το φερόμενο ως "χάος" στα Ελληνικά Πανεπιστήμια- ένα θέμα που "έπαιξε" πολύ και στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.- επαναφέρεται ασμένως, για να "διασώσει" την Κυβέρνηση από τις απανωτές "γκάφες", την πλήρη απουσία σχεδιασμού για τ' οτιδήποτε σχεδόν, την αναποτελεσματική για μεγάλο μέρος του ίδιου του κόμματός του αντιμετώπιση της Τουρκίας και την επερχόμενη, συντριπτική- εάν δεν παρθούν εγκαίρως ριζοσπαστικά μέτρα, με ευρωπαϊκή συνδρομή- για τη χώρα οικονομική ύφεση.

Γι' άλλη μια φορά, η Ν.Δ. "πατάει" επάνω στην άγνοια και τον δικαιολογημένο εκνευρισμό των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντάς τους ως "αποδιοπομπαίο τράγο" τους, ονομαζόμενους, "αριστερούς φασίστες"- ότι κι αν σημαίνει, φυσικά, ο ανιστόρητος αυτός χαρακτηρισμός.

Για όσους δεν έχουν φοιτήσει σ' Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι, δήθεν, "αναρχικοί" ή "αντιεξουσιαστές", ήταν και είναι ολιγομελείς ομάδες νεαρών που, όντες εκτός "κοινωνικής κανονικότητας" και συχνά εξαρτημένοι από τοξικές ουσίες, προκαλούσαν αρκετές φορές μικροπροβλήματα στη λειτουργία των Ιδρυμάτων, είτε μέσω καταλήψεων είτε και φθορών κρατικής περιουσίας. Ενίοτε, όταν η "συγκυρία" ήταν ευνοϊκή, μαζί τους συνυπήρχαν και μέλη νεολαιών προοδευτικών κομμάτων, χωρίς, ωστόσο, να "συνεργάζονται" μαζί τους. Απλώς, συνυπήρχαν, για παράδειγμα σε κάποια κατάληψη ή πορεία, μέχρι που οι δήθεν "αντιεξουσιαστές" αποφάσιζαν ν' αποδυθούν στο αγαπημένο τους "παιχνίδι" με τις αστυνομικές δυνάμεις: την ανταλλαγή "μολότοφ"- δακρυγόνων.

Γνωστή η εικόνα αυτή από εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου αλλά και άλλες περιπτώσεις, όπως οι μαζικές διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Για όσους έχουν ζήσει στην Αθήνα και, συχνά ή σπάνια, επισκεπτόντουσαν την περιοχή των Εξαρχείων, είναι, επίσης, γνωστό πως οι περισσότεροι εκ των "αντιεξουσιαστών" είναι άτομα γνωστά στις αστυνομικές δυνάμεις. Και όχι μόνο γνωστά..

Επί της ουσίας

 Το "δούλεμα" έχει και τα όριά του.. Το.."χάος" στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν "περιγράφεται" από μια, αμφίβολης πρόθεσης, φωτογραφία της απαράδεκτης διαπόμπευσης ενός Πρύτανη (φωτογραφία).

Περιγράφεται από την χειραγώγηση των σπουδών εκ μέρους συγκεκριμένης, τα τελευταία πολλά χρόνια, κομματικής φοιτητικής παράταξης- Σίγουρα την γνωρίζετε, κ. Μητσοτάκη- περιγράφεται από τις ανύπαρκτες ή αλλοπρόσαλλες "μεταρρυθμίσεις" στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση από μια σειρά "προοδευτικών" και "συντηρητικών" Κυβερνήσεων, περιγράφεται από την, έντεχνη, απαξίωση των ίδιων των Ιδρυμάτων από την Πολιτεία, περιγράφεται από τις ελλιπείς αν όχι τραγικές κτιριακές υποδομές, περιγράφεται από την ίδια, τελικά, την "παραγωγή" των Πανεπιστημίων, αρκετά τμήματα των οποίων δεν έχουν λόγο ύπαρξης και δημιουργήθηκαν ένεκα πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και όχι η "αστυνόμευσή" τους. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά πως, ακόμα κι αν "αποσπάσει" την έγκριση από το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την ύπαρξη "Πανεπιστημιακής Αστυνομίας"- και γιατί όχι "Χωροφυλακής Πανεπιστημίων"..-, με μια απλή προσφυγή στο Σ.Τ.Ε., η παραπάνω ενέργεια θα κριθεί "αντισυνταγματική", καθώς, στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, δεν καταργήθηκε πλήρως το άσυλο- όπως επιμένει να υποστηρίζει η Ν.Δ. Και, δυστυχώς γι' αυτήν, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες νομικές γνώσεις για να το καταλάβει κανείς αυτό..

Συνεπώς, καλό θα ήταν ν' αφήσετε, όλοι, τους κενούς περιεχομένου, "μαξιμαλισμούς" και να κάνετε τίποτε ουσιαστικό για μια χώρα που, πιθανώς, ν' αντιμετωπίζει την απαρχή μιας "υπαρξιακής κρίσης", στο επίκεντρο της οποίας, φυσικά, δεν βρίσκονται ούτε οι.."αντιεξουσιαστές", ούτε οι..Μουσουλμάνοι!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.