Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Η.."επιτυχημένη" διαχείριση της πανδημίας! (photos)

"Ξεχύθηκαν" στους δρόμους (και) σήμερα οι Τριπολίτες, εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες.

Και γιατί όχι; Αυτό το "μήνυμα" δεν πήραν όλοι οι Έλληνες από τα όσα, τραγελαφικά, συνέβησαν κατά την τελευταία εβδομάδα..; Kυρίως δε από τα όσα έγιναν ανήμερα των "Θεοφανείων", όταν οι λειτουργίες στις Εκκλησίες έγιναν, σχεδόν, κανονικά- υπό την έννοια ότι ο κόσμος που τις παρακολούθησε ήταν αυτός που θα ήταν και υπό "φυσιολογικές" συνθήκες..

Τουλάχιστον, έχει εμπεδωθεί η χρήση της μάσκας, αλλά κι εδώ ακόμα έχουμε, εν πολλοίς, υποκειμενική αντιμετώπιση του μέτρου! Ο καθένας την φοράει όπως θέλει, όπου θέλει και όποτε θεωρεί πως τον.."βολεύει", την βγάζει! Αν δεν υπήρχε ο φόβος του προστίμου, πόσοι θα την φορούσαν, άραγε..;

Στο μεταξύ, η πολιτική μας ηγεσία- κυρίως, η Κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη της λήψης των αποφάσεων και τον έλεγχο της τήρησής τους-, περί άλλων τυρβάζει και.."τιτιβίζει"- στο twitter.. Tην επόμενη Παρασκευή, μάλιστα, θα γίνει και μια "μίνι" συζήτηση στη Βουλή, προ ημερησίας διατάξεως, όπου ο κ. Πρωθυπουργός θ' απαντήσει σ' ερωτήσεις των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών για την "επιτυχημένη" (sic) διαχείριση της πανδημίας..

Εάν ο κ. Μητσοτάκης πάθαινε μια "κρίση ειλικρίνειας"- γεγονός αδιανόητο για οποιονδήποτε πολιτικό ηγέτη κόμματος της πολιτισμένης Δύσης-, θα έλεγε και τα εξής:

-Κακώς δημιουργήσαμε, πλειστάκις, προσδοκίες στον πληθυσμό, μέσω υπεραισιόδοξων δηλώσεων

- Κακώς στέλνουμε "αντιφατικά" μηνύματα, επιλέγοντας, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, την "ανοχή" και σε άλλες την επίδειξη "πυγμής"

- Κακώς δεν έχουμε εκχωρήσει περισσότερες, αποφασιστικής φύσεως, αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση

- Κακώς χρησιμοποιούμε περισσότερο τον "εκφοβισμό" και όχι την "πειθώ"  και

Είναι πολύ δυσάρεστο να βρίσκεται κάποιος Πρωθυπουργός υπό το καθεστώς  μιας ιδιότυπης "ομηρίας" από το ίδιο του το κόμμα.

Δυστυχώς, είναι απίθανο να πει ο κ. Μητσοτάκης αυτά τα πράγματα. Οι μόνες, πιθανώς, αλήθειες που θα πει, θ' αφορούν τον ανεπαρκή ρόλο που "παίζει" η αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά την "εποικοδομητική" κριτική και την παράθεση ρεαλιστικών προτάσεων, προς αντιμετώπιση της κρίσης.

Όχι πως η αντιπολίτευση έχει άδικο σε πολλά απ' όσα αναφέρει στην κριτική της. Αλλά, ωστόσο, παραμένει, κατά κύριο λόγο, στα επίπεδα της απλής διαπίστωσης των κακών χειρισμών από πλευράς κυβερνητικών στελεχών. Επιπρόσθετα, στέλνει κι αυτή αντιφατικά μηνύματα, ακόμα και για το ζήτημα των εμβολιασμών- εφόσον, προφανώς, αναφερόμαστε συνολικά στην αντιπολίτευση και όχι μόνο στην "αξιωματική".

Γεγονός είναι πως με τις "διαστρεβλώσεις", την "προπαγάνδα", το.."δούλεμα"- λαϊκιστί-, την " κομματική περιχαράκωση", την "κουτοπονηριά", τον "μανιχαϊσμό" και τους.."αστικούς μύθους", διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται..Αυτό που γίνεται είναι η, περαιτέρω, αύξηση της αναξιοπιστίας ενός πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού συστήματος οργάνωσης. Το τελευταίο αυτό, φυσικά, όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με τις συνέπειες της ανικανότητάς του, έχει έτοιμη τη "λύση": Φταίνε οι ασυνείδητοι, γενικά και αόριστα, πολίτες. Γνωστό το.."παραμύθι", από αρχαιοτάτων χρόνων..

Ευτυχώς που ο μεν "νέος κορωνοϊός" δεν πρόκειται ν' απειλήσει την ίδια την ύπαρξη μας- αν και θα "στιγματίσει" για πολύ καιρό το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι-, η δε Ελλάδα, αντικειμενικά, δεν έχει ν' αντιμετωπίσει τις ίδιες συνθήκες μ' αυτές που προκαλούν ήδη πολλά, δυσεπίλυτα, προβλήματα στις προηγμένες βιομηχανικά - και όχι μόνο..- χώρες της Δύσης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.