Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Γιατί "καλύπτεται" η Υπουργός Πολιτισμού..;

Μετά τις επώνυμες καταγγελίες για το γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό, η Κυβέρνηση προσπαθεί "με νύχια και με δόντια" ν' αποσείσει τις ευθύνες.

Χθες, ειδικά, το επίπεδο του "εξευτελισμού" έφθασε σε δυσθεώρητα επίπεδα, μετά την αλλοπρόσαλλη, προκλητικά υποκριτική και.."πανικόβλητη" συνέντευξη τύπου που έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη. (φωτογραφία)

Η κ. Μενδώνη, που είχε "προκαλέσει" ήδη το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι με τον τρόπο που αντιμετώπισε την πυρκαγιά που απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, δήλωσε "εξαπατημένη" και, προφανώς, τελούσα εν αγνοία για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο που, υποτίθεται, πως διαχειρίζεται. Ωστόσο, εάν κάτι τέτοιο όντως υφίσταται, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση της..;

Είναι απορίας άξιο, επίσης, για ποιο λόγο "σπεύδουν" να "θολώσουν" τα νερά, πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης και, μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη- όπως ο κ. Σκέρτσος που με ανάρτησή του, αναφέρθηκε σε "ιστορικούς αναλφαβητισμούς", σε φαινόμενα που είναι "βαθιά ριζωμένα στην κουλτούρα μιας κοινωνίας εδώ και αιώνες" κι άλλα τέτοια γενικόλογα και ασαφή σχόλια. 

Αλλά, αν ο κ. Σκέρτσος και διάφοροι άλλοι έχουν "συνηθίσει" να μιλάνε όπως ακριβώς παρουσιάζουν και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς "επί pdf" για την διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών- βλέπουμε πόσο "καλά" πάει αυτό, άλλωστε..-, δεν συμβαίνει το ίδιο με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που θα επιθυμούσαν ν' αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Δυστυχώς, κατά τη συνήθη πρακτική που διέπει το Ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι σ' ολόκληρο το φάσμα του, "προκρίνεται" η "διάσωση" της κ. Μενδώνη για τρεις βασικά λόγους, κατά την άποψή μας:

Πρώτον, για να μην "τρωθεί", περαιτέρω, το κύρος αυτού που την επέλεξε.

Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη Υπουργός είναι "πρόθυμη" να υπογράψει οτιδήποτε, εφόσον το αποφασίσει το επιτελικό κράτος.

Τρίτον, γιατί, απλά, δεν "παίζει" κανένα ρόλο για την Κυβέρνηση ποιο είναι το "κοινό αίσθημα" και ούτε αισθάνεται κάποια πολιτικής φύσεως "απειλή" στην πρωτοκαθεδρία της.

Ευελπιστούμε, πάντως, πως τελικώς η κ. Μενδώνη θ' "αναγκαστεί" να παραιτηθεί, αν και η.."κουλτούρα" που διέπει το Κυβερνών κόμμα, διαχρονικά, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Για όσους, δε, υποστηρίζουν πως η πιθανή παραίτηση της κ. Υπουργού "δεν λύνει τίποτε", θα λέγαμε πως δεν μοιάζουν ν' αντιλαμβάνονται τι σημαίνει "κοινωνική εκτόνωση" ή, μάλλον, το αντιλαμβάνονται μόνο όταν τους..συμφέρει!

Δεν θα υποστηρίξουμε, σε καμία περίπτωση, πως ο εν λόγω κομματικός χώρος είναι "ανεκτικός" σε φαινόμενα εγκληματικής συμπεριφοράς, όπως αυτή στην οποία φέρεται να έχει εμπλακεί ο ηθοποιός-σκηνοθέτης. Μάλιστα, θα λέγαμε πως υφίσταται "ανεκτικότητα" σε κάθε παραβατική ή εγκληματική συμπεριφορά. Το παράδειγμα (και) της Ικαρίας, είναι ενδεικτικό μιας ορισμένης νοοτροπίας- παρότι, δεν μπορεί, φυσικά, να παραβληθεί, ούτε κατά διάνοια, με την πράξη της παιδεραστίας.

Εκεί που δεν υπάρχει "ανοχή" είναι όταν οι.."αλήτες" φθείρουν δημόσια περιουσία (όπως, δήθεν, γίνεται σ' όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια), όταν συγκεντρώνονται νέοι σε πλατείες και δρόμους, όταν πηγαίνουν ανήλικοι να δουν "απαγορευμένες" ταινίες και σε μερικές ακόμα περιπτώσεις καταφανούς.. "ανηθικότητας"!

Πραγματικά, η Κυβέρνηση δεν έχει να "ζηλέψει" τίποτε όσον αφορά το πεδίο της "βαθιάς υποκριτικής τέχνης" (sic)..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.