Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: "Δυσαρέσκεια" και "απορίες" για τα νέα μέτρα

Οι ανακοινώσεις από τον κ. Νίκο Χαρδαλιά έβαλαν "φωτιά" στα social media και όχι μόνο..

Κύριο "αντικείμενο" κριτικής εκ μέρους μερίδας των πολιτών, η υιοθέτηση "χιλιομετρικού ορίου", τόσο για τη μετάβαση σε σούπερμάρκετ ή, εν γένει, κατάστημα τροφίμων, όσο και για την αντίστοιχη σε Τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία.

Παρότι είναι σαφές πως τα νέα μέτρα έχουν ως κύριο σκοπό τον "έλεγχο" της εξάπλωσης του ιού στην Αττική, η νέα "καθημερινότητα" προκαλεί απορίες κι εκνευρισμό ακόμα και στους κατοίκους Περιφερειακών Ενοτήτων, όπως η Αρκαδία και πόλεις, όπως η Τρίπολη, ένας Δήμος που έχει μεγάλη έκταση- ως "Καλλικρατικός".

Είναι χαρακτηριστικό πως λαμβάνουμε μηνύματα από πολίτες που εκφράζουν απορία, σύγχυση και, ενίοτε, οργή για τις συνεχείς αλλαγές στην καθημερινότητά τους ενώ, παράλληλα, φαντάζει, τουλάχιστον, "υπεραισιόδοξη" η άποψη πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα μέχρι τα τέλη του μήνα.

Μάλιστα, επικοινώνησε μαζί μας ηλικιωμένος συμπολίτης μας ο οποίος μας ρώτησε πως θα μεταβεί στο Δημαρχείο της Τρίπολης, αφού ο ίδιος διαμένει στο Λεβίδι που, φυσικά, βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου μας αλλά είναι σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση των 2 χιλιομέτρων από τον αστικό ιστό της Τρίπολης.

Προφανώς, του εξηγήσαμε πως μπορεί να πάει κανονικά στο Δημαρχείο, καθώς ο ίδιος θα κινηθεί εντός του "οικείου Δήμου"- συνεπώς, δεν "παίζει" ρόλο η χιλιομετρική απόσταση. Ή, τουλάχιστον, αυτό λέει η λογική..

Τέλος, είναι απορίας άξιο πως θα ελεγχθούν τα εξειδικευμένα ή.."έξυπνα", όπως χαρακτηρίστηκαν, μέτρα, ως προς την τήρησή τους από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες καλούνται, πλέον, να λειτουργήσουν με πιο σύνθετα δεδομένα..Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε "αυξημένους ελέγχους" σε γειτονιές και επιχειρήσεις, καθώς οι "μαζώξεις" σε σπίτια και οι εργασιακοί χώροι θεωρούνται οι κύριοι "υπαίτιοι" της, εκ νέου, εξάπλωσης της πανδημίας. 

Αντίθετα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Σχολεία και κάποιες υπηρεσίες δεν.."ενοχοποιούνται"..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.