Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Σουρωτήρι", το νεοελληνικόν!

O τίτλος αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει η "ελίτ" τους νόμους και, ειδικά, όσους ισχύουν εν μέσω πανδημίας.

Ο.."λαουτζίκος"- είτε φύσει είτε θέσει-, δηλαδή οι Έλληνες μικροαστοί, θέλει δεν θέλει, είναι υποχρεωμένος να υπακούει στους νόμους επειδή, κατά κύριο λόγο, φοβάται πως δεν θα μπορέσει ν' αποφύγει τις συνέπειές τους.

Φυσικά, λοιπόν, αν παραβιάσετε τους κανονισμούς κατά της πανδημίας, μπορεί και να "φάτε" πρόστιμο. Αν χρωστάτε σεβαστά ποσά σε οιοδήποτε φορέα του Δημοσίου και - φυσιολογικώς αυτή την εποχή- δεν μπορείτε να προβείτε σε ρύθμιση διότι ουδείς γνωρίζει τι μας "ξημερώνει", θ' αναγκαστείτε να υποθηκεύσετε μέρος της περιουσίας σας, κι αυτό αν είστε "τυχεροί" και μπορέσετε να συνεννοηθείτε μ' ένα Δημόσιο που, λόγω "πανδημίας", λειτουργεί στο..πολύ "χαλαρό".

Κοινώς, έννοιες όπως "ισονομία, ισοπολιτεία" και άλλες "ιδεαλιστικές" τέτοιες, έχουν πάει "περίπατο".. Όχι πως, κατά τα προηγούμενα χρόνια, χαρακτήριζαν το νεοελληνικό, κοινωνικό μόρφωμα. Αλλά τέτοια απροκάλυπτη, θρασύτατη και αποκαρδιωτική "ισοπέδωση", δεν είχαμε δει ποτέ, από τη δεκαετία του '80 και μετά.

Μια "ισοπέδωση" που καθίσταται ιδιαιτέρως επικίνδυνη, από τη στιγμή που δεν "φαντάζει" ως τέτοια, δεν απασχολεί τους πολίτες- που προσπαθούν, απλά, να ξεπεράσουν μια κρίση πριν εισέλθουν σε μια άλλη- και, κυρίως, βαφτίζεται ως "συγκυριακή", ένεκα της "κολυμβήθρας του Σιλωάμ" που λέγεται "κορωνοϊός".

Πρόκειται περί ενός ιδιότυπου "χάους", από το οποίο θα προκύψει η "νέα πραγματικότητα" η οποία, ω τι έκπληξη, θα βρει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φοβισμένη, απογοητευμένη, κουρασμένη, "μπαϊλντισμένη" και έτοιμη για την υιοθέτηση ενός νεόκοπου "ραγιαδισμού", ο οποίος, προφανώς, θ' αποτελέσει αφορμή πανηγυρισμών, αλληλοσυγχαρητηρίων και μιας δυναμικής "επανεμφάνισης" ή "αναζωπύρωσης" της νοοτροπίας που θα υπαγορεύεται από ρήσεις όπως "γαία πυρί μιχθήτω" και "ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κ@λος μας"..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.