Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Καλώς ήλθε το.."συνάλλαγμα"!

Τελικά, την αλήθεια την έγραψε το "Bloomberg"...

Tο ειδησεογραφικό πρακτορείο, που μας χαρακτήρισε ως "απελπισμένη για ταξιδιώτες χώρα", προφανώς δικαιώνεται..Στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε μια,,"άποψη" ξενοδοχείου των Χανίων, όπου, πολύ ορθώς, οι τουρίστες απολαμβάνουν το γεύμα τους, άρτι αφιχθέντες από τις χώρες προέλευσης.

Κάτι τέτοιο, πόρρω απέχει από το να αποτελεί "ραγιάδικη" πρακτική και νοοτροπία. Ίσα, ίσα, που οι γηγενείς επαγγελματίες έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες στους αλλοδαπούς ταξιδιώτες, περί μέτρων, αποστάσεων και ούτω καθεξής..

Αλλά, το πρόβλημα- και, παράλληλα, η στρέβλωση- είναι αλλού..Ένα κοινωνικό σύνολο που, ούτως ή άλλως, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα όταν καλείται να συμπεριφερθεί "συλλογικά", δεν είναι ρεαλιστικό- αγαπητέ, κ. Πρωθυπουργέ- ν' αντιμετωπίζεται ως "συρφετός", με "αυτόματα αντανακλαστικά"..Κοινώς, επιβεβλημένα είναι, πιθανώς τα διάφορα "άλλοθι" τύπου "self test", αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένας σχεδιασμός από πίσω..Ή ένα "plan b", για να θυμηθούμε τις "ένδοξες" στιγμές του 2015..

Επιπρόσθετα, το "θέσφατον" του "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης", δεν πιστεύουμε πως λειτουργεί υπό το καθεστώς μιας πανδημίας..Άρα, θα έπρεπε, οι διάφοροι "ταγοί" μας, να προετοιμάσουν καλύτερα το "έδαφος" και όχι ν΄αρκούνται σε ατέρμονες και αντιπαραγωγικές συγκρούσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα..

Μπορεί, ωστόσο, βλέποντας και την ιστορική μας πορεία- ειδικώς τα τελευταία 200 χρόνια, την επέτειο των οποίων  με τόσο πομπώδη και ανούσιο τρόπο "επιμένουμε" ν΄αναφέρουμε-, να μην είμαστε ικανοί για κάτι άλλο, πέραν της "φιλολογικής" αντιπαράθεσης ιδεολογημάτων..

Δυστυχώς, εν τω μεταξύ, η οικονομία "βουλιάζει" και η πολιτεία, απλά, κοιτάζει το έρεβος με τρόμο..Αναπόφευκτη, γαρ, για τους πολλούς, η καταβύθιση στο τέλμα..

Ναι, αλλά..Πάλι...;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.