Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Αρκαδία: "Καμία" η συμβολή της στην έναρξη του '21;

Ερωτηματικά προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έναρξη γυρισμάτων σχετικού ντοκυμαντέρ.

Όπως θα δείτε, στην επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το ντοκιμαντέρ, με τίτλο "Η έναρξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο", προβλέπει γυρίσματα..παντού, εκτός από την Αρκαδία και την Τρίπολη!

"Μακριά" από εμάς κάθε είδους "τοπικισμός", ευελπιστούμε δε πως πρόκειται για λάθος "εκ παραδρομής". Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, αναφέρει τα κάτωθι:

 

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «Η έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο». Ενώ, προσφάτως, παραχωρήθηκε και η σχετική άδεια από το ΥΠΠΟΑ για κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητας των Εφορείων  Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Κορίνθου, Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της παραγωγής της εν λόγω ταινίας. Υπενθυμίζεται ότι το ντοκιμαντέρ γίνεται για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι παραγωγή και σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και μέσα από αυτό θα παρουσιαστούν οι άγνωστες πτυχές της προετοιμασίας και της έναρξης της κορυφαίας στιγμής της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

 

Και αν στο έτερο ντοκιμαντέρ που γυρίζεται, σε παραγωγή επίσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ("Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας" σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα) το ίδιο το θέμα είναι τέτοιο που, τουλάχιστον, "χώρεσε" η Δημητσάνα, απορίας άξιο είναι πως δεν έγινε κάτι αντίστοιχο με το παραπάνω..

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την καλλιτεχνική επάρκεια και την "διαδρομή" του κ. Μανουσάκη στον ημεδαπό τηλεοπτικό και κινηματογραφικό χώρο. Εδώ, απλά, δημιουργούνται ερωτήματα..

Να θυμίσουμε πως και η Επιτροπή που επέλεξε τα συγκεκριμένα "concept", δεν είχε και την πιο.."ομαλή" πορεία, καθώς η πρώην Πρόεδρός της παραιτήθηκε, μέσω..social media..

Tέλος, διόλου τυχαία δεν είναι, προφανώς, η επιλογή πίνακα που απεικονίζει την απελευθέρωση της Καλαμάτας (κεντρική φωτογραφία) για να "συνοδεύσει" την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Απλά, ιστορικώς, το συγκεκριμένο γεγονός δεν "πλησιάζει" καν σε σημασία ούτε τη μάχη του Βαλτετσίου, πολλώ δε μάλλον την άλωση της Τριπολιτσάς. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.