Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Tσαβούσογλου- Δένδιας σημειώσατε.."over"

Στην Ελλάδα, "κέρδισε" ο Νίκος Δένδιας, στην Τουρκία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου..

Όσο για τα διεθνή ΜΜΕ, δεν φαίνεται ν' ασχολούνται ιδιαίτερα με ένα ακόμη, κατά την άποψή τους, "γραφικό"- αγγλιστί "colourfull"- διπλωματικό επεισόδιο, τοπικής εμβελείας και αποτέλεσμα της ανάγκης για  εσωστρεφή "κατανάλωση" των δυο χωρών.

Παράλληλα, η μεν Ελλάδα πελαγοδρομεί απέναντι στην πανδημία και τις πολυσχιδείς της επιπτώσεις, η δε Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα λόγω της ραγδαίας υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Ταυτόχρονα δε, έχουμε "έξαρση" των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας, με τους υπόλοιπους "grande παίκτες" να περιμένουν, υπομονετικά, τις όποιες εξελίξεις, όντες σε θέση ισχύος- ειδικά η Κίνα.

Ποιος ασχολείται επισταμένως, αλήθεια, ακόμα και στην Ελλάδα, με τις.."αγάπες" μεταξύ του κ. Δένδια και του κ. Τσαβούσογλου, οι οποίες είναι τόσο "προσχηματικές" που καταντούν βαρετές και αντιπαραγωγικές..; Δηλαδή, κάτι σαν "reality show" είτε της Ελληνικής τηλεόρασης είτε της αντίστοιχης Τουρκικής..;

Πέρα από τους επαγγελματικά ενασχολούμενους με την πολιτική, μάλλον ελάχιστοι..Πιθανώς, οι ίδιοι που ασχολήθηκαν με τα όσα λέχθηκαν μεταξύ των κ. Τσίπρα και Ερντογάν, το.."μακρινό" 2017 στην Αθήνα, όταν και κατηγορήθηκε ο τότε Πρωθυπουργός πως "προκαλεί" την Τουρκία και δεν λειτουργεί "εποικοδομητικά"..

Τα παιδία παίζει..Τώρα και στο διπλωματικό "πεδίο"!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.