Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Χωρίς να υπάρχει αύριο μαζεύεται κόσμος!"

"Eιδικά νεαροί", σχολίασε ο Υφυπουργός των Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτικό δίκτυο..

Και γιατί, όχι..; Χθες, Σάββατο 17 Απριλίου 2021, παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός σε μια σειρά από Πλατείες της Αθήνας, κυρίως κεντρικές, ενώ, στις περισσότερες περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία αρκείται- πλέον..- στο να παρατηρεί τους "συνωστισμένους", κάνοντας σποραδικούς ελέγχους ή καταφεύγοντας σε, αρκούντως, "διασκεδαστικές" δράσεις όπως η φύλαξη των..παγκακίων στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Φυσικά, και η Επαρχία, δεν πάει πίσω..Εδώ και μέρες, παρατηρείται, κατ' επανάληψη και στην Τρίπολη μια φυσική και αυθόρμητη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στην Πλατεία Πετρινού, επίσης υπό τα βλέμματα, ενίοτε, αστυνομικών δυνάμεων.

Το.."ποτάμι" δεν γυρίζει πίσω και, καθώς, μας "τελείωσε" η λογική της απαγόρευσης, άλλες παράμετροι της υγειονομικής κρίσης είναι κρίσιμες. Όπως η πρόοδος του εμβολιασμού, η αποτελεσματικότητα της μαζικής χρήσης των "self-tests" και τα μέτρα που μπορεί να πάρει, έστω και τώρα, η Πολιτεία για να μειώσει τις επιπτώσεις επάνω στο ήδη "μισοπεθαμένο" Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Κυρίως, όμως, θα πρέπει, μέσα σ' αυτή την δύσκολη συγκυρία και ενόψει της πλήρους "απελευθέρωσης" των δραστηριοτήτων- άραγε, στις 10 Μαΐου ..;-, να κάνει και το κράτος μια προσπάθεια, ώστε να μην ταλαιπωρεί, έτι περαιτέρω, τους πολίτες, εφόσον αυτοί οι τελευταίοι χρειάζονται τη συνδρομή του..Και δεν εννοούμε τις οικονομικές ενισχύσεις, αλλά άλλες υπηρεσίες που οφείλει ένα οργανωμένο κράτος να προσφέρει στους πολίτες, ειδικά σε περιόδους κρίσης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.