Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Μας δουλεύουν και μας κλέβουν"!

"Δανειζόμαστε" τον τίτλο από ανάρτηση φίλης, καθώς απηχεί ακριβώς αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας.

Και, όχι, δεν αναφερόμαστε στην "διαφθορά" των πολιτικών, τη "διαπλοκή" οικονομικών και άλλων παραγόντων κ.ο.κ. Αναφερόμαστε σ' όλους αυτούς τους "νομότυπους", "νομιμοφανείς" ή.."ύπουλους" τρόπους με τους οποίους, είτε μέρος του Δημοσίου τομέα είτε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, εξαπατώνται και ληστεύονται καθημερινά εκατομμύρια συμπολίτες μας.

"Κρυφές" χρεώσεις, "προμήθειες", ακόμα και τηλεφωνικά κέντρα υπηρεσιών υγείας (!!!!), είναι μερικά παραδείγματα μόνο περιπτώσεων καθαρής εξαπάτησης, που όλοι μας βιώνουμε σε μια "χαοτική", "ανεξέλεγκτη" και λίαν "φθοροποιό" καθημερινότητα στην ημεδαπή.

Οι υπεύθυνοι γι' αυτό το τριτοκοσμικό "μπάχαλο" είναι, καταρχάς, οι "σπεκουλαδόροι", τα "παράσιτα" και οι.."υγιείς επιχειρηματίες" που με πρόσχημα την πανδημία, έχουν ισοπεδώσει κάθε έννοια νομιμότητας, παραβιάζοντας σχεδόν όλους τους Ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες περί "δεοντολογίας".

Φυσικά, άμοιροι ευθυνών δεν είναι οι πολιτειακοί μας παράγοντες, καθώς έχουν επιτρέψει μια πλήρη, σχεδόν, "ατιμωρησία" να επικρατεί ως αντίληψη αλλά και πρακτική. Μάλιστα, είναι συχνό το φαινόμενο η άσκηση του "ιερού λειτουργήματος" της κοινοβουλευτικής νομοθετικής διαδικασίας, να χρησιμοποιείται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τέτοιο νομοθετικό "χάος", κατάλληλο για όσους έχουν τη..γνώση και τα μέσα..

Υπολογίστε, αγαπητοί αναγνώστες, πόσα σας "βουτάνε" κάποιοι κυριολεκτικά μέσα από την τσέπη καθημερινά, χωρίς, καλά καλά, να το αντιλαμβάνεστε!

Επωφελούμενοι, βλέπετε, από το γεγονός πως, αναπόφευκτα, θα χρειαστείτε την υπηρεσία ή την επιχείρηση για να εξυπηρετήσετε συγκεκριμένες ανάγκες και, ταυτόχρονα, βέβαιοι πως ελάχιστοι πολίτες θα φερθούν σαν.."πολίτες"- γνώστες, δηλαδή των δικαιωμάτων τους αλλά και του νομικού πλαισίου που διέπει κάποια συναλλαγή-, οι επιτήδειοι "λήσταρχοι" της καθημερινότητας, είναι παντού και "βγάζουν από τη μύγα ξύγκι", προκειμένου να ενδυναμώσουν τα.."σεντούκια" κάποιων μεγαλόσχημων, κυρίως,  που μετά το "ρίχνουν" στις...αγαθοεργίες!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.