Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Ο χορός του (παρα) Ζαλόγγου..

Στη φωτογραφία, η Ρόδος υποδέχεται τουρίστες με παραδοσιακούς χορούς- αλλά όχι τραγούδια..

Προφανώς, καλά κάνουν οι συμπατριώτες μας.. Μπορεί ν' ανοίξαμε τον τουρισμό "όπως να 'ναι", μπορεί να μας έχουν- ακόμη..- στο "κόκκινο" διαχρονικοί "αιμοδότες" μας, όπως οι Η.Π.Α., η Βρετανία, η Κίνα και η Ιαπωνία, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτε..

Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά..; Κουρασμένοι και συγχυσμένοι όντες οι Έλληνες πολίτες από ένα εξάμηνο κατά το οποίο βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις αποκλεισμού, παραλογισμού, αντιφατικότητας, υποκριτικής συμπεριφοράς, ανεργίας ή αεργίας και, τελικά, "τρέλας", θέλουν τώρα να "ξεδώσουν" και λίγο..

Βέβαια, η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και η Κυβέρνηση επισημαίνουν πως "δεν τελειώσαμε με την πανδημία"- κλισέ..-, και καλούν σ' "εγρήγορση"..Μια "εγρήγορση" που οι ίδιοι δεν επέδειξαν και πολύ συχνά καθ' όλη αυτή την περίοδο του "lockdown" με διαβαθμίσεις..

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται, απρόσκοπτα, η, ενίοτε, μονομερής "αφηγηματική" προσέγγιση της "περιβάλλουσας" πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία, όλα είναι "υπό έλεγχο".

Θα ήταν ευχής έργον κάτι τέτοιο.. Δυστυχώς, ο "αυτόματος πιλότος" συνεχίζεται, όπως και οι.. "ικεσίες" απέναντι στην "θεά τύχη", τον καιρό και την, αδιαμφισβήτητη, στωικότητα- αλλά και απάθεια, πιθανώς..- των Ελλήνων πολιτών.

Κάποτε, οι Σουλιώτισσες έπεσαν, χορεύοντας, στο Ζάλογγο για να μην πέσουν στα χέρια των ανδρών του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Σήμερα, οι Έλληνες βρίσκονται, εναγκαλισμένοι και μασκοφόροι, σ' έναν αντίστοιχο, κωμικοτραγικό όμως, χορό που οδηγεί στο..παρα-Ζάλογγο..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.