Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Ψεκασμένοι" και "βαθιά νυχτωμένοι"..

Στην παρούσα περίοδο, ως "ψεκασμένοι" ονομάζονται όσοι πιστεύουν σε "ακραίες θεωρίες συνωμοσίας"

Ο όρος είναι υποτιμητικός, φυσικά, και έχει ως στόχο ν' αποτρέψει άτομα από το ν' ακολουθήσουν ή να μιμηθούν την κοινωνική συμπεριφορά των λεγομένων "ψεκασμένων". Για παράδειγμα, την άρνηση στο να εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα, η αναφορά, στο πλαίσιο του δημοσίου λόγου, σε "ψεκασμένους", ωφελεί πολλούς, μεταθέτοντας την συζήτηση από τη δική τους ανεπάρκεια διεξαγωγής σοβαρού, στοιχειοθετημένου διαλόγου σ' αυτήν των, εμφανώς, "δογματικά" σκεπτόμενων ατόμων.

Αλλά, εάν οι συνειδητοί "αρνητές" του εμβολιασμού αποτελούν μειοψηφία, τουλάχιστον στη Δύση, είναι αρκετοί εκείνοι που εμφανίζουν "απροθυμία" ή και "φόβο" απέναντι στον εμβολιασμό. Το γεγονός αυτό δικαιολογείται, εν μέρει, από την προβληματική εμβολιαστική πολιτική που υιοθέτησε η Ε.Ε., τις "ήξεις-αφίξεις" των επιστημόνων και το γενικότερο κλίμα αναξιοπιστίας απέναντι στις "ηγεσίες". Ως λύση απέναντι σ' αυτή την δύσκολη κατάσταση, "προκρίνεται" η παροχή "διευκολύνσεων" στους πλήρως εμβολιασμένους.

Ωστόσο, εάν οι "αρνητές του ιού"- που, προφανώς, αρνούνται να τηρήσουν μέτρα όσο τους.. "παίρνει" και δεν εμβολιάζονται- καταχωρούνται στη συλλογική συνείδηση ως παραδείγματα "ψεκασμένων", ήτοι ανθρώπων που, για πολλούς λόγους, συμπεριφέρονται ενάντια στην "κοινή λογική" και το κοινωνικό σύνολο, ποια άλλα παραδείγματα "ψεκασμένων" θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι.. "ενδημικά"..;

-Θρησκόληπτοι 

Σίγουρα, δεν είναι "ψεκασμένος" κάποιος που πιστεύει, κατά κυριολεξία, σε κείμενα όπως η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, το Κοράνι κλπ...Επίσης, σίγουρα δεν είναι "ψεκασμένος" όποιος ασπάζεται εικόνες και "άγια κουφάρια". Σε καμία περίπτωση, δεν είναι "ψεκασμένος". Είναι, όμως, "βαθιά νυχτωμένος"..

-Εθνικιστές-Ρατσιστές

Σίγουρα, δεν είναι "ψεκασμένος" όποιος πιστεύει, κατά κυριολεξία πάντα, στην ανωτερότητα του Εθνικού DNA έναντι άλλων αντιστοίχων "προϊόντων". Επίσης, σίγουρα δεν είναι "ψεκασμένος" όποιος θεωρεί πως κατάγεται, απευθείας, από τους "αρχαίους Έλληνες"- όποιους κι αν θεωρεί ως τέτοιους. Σε καμία περίπτωση, δεν είναι "ψεκασμένος". Είναι, όμως, "βαθιά νυχτωμένος"..

 Σεξιστές, Ομοφοβικοί, "φατριαστές", "ηθικιστές" και μια σειρά ακόμη από ανθρώπους που καθορίζονται από τις σχετικές ιδεοληπτικές εμμονές- ή ακόμα και τις εκμεταλλεύονται για να "παρασύρουν" τη μάζα-, δεν έχουν καμία σχέση με τους "ψεκασμένους".. Είναι κάτι άλλο, απείρως πιο επικίνδυνο, καθώς, ακόμα και σήμερα, αντιμετωπίζεται ως "κανονικότητα" από την πλειοψηφία, η οποία, συχνά, διατελεί σε "βαθιά ύπνωση"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.