Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Τρίπολη: Θα γίνει το πανηγύρι της Τεγέας;

Η διεξαγωγή της εμποροπανηγύρεως στην Τεγέα είναι στον..."αέρα"!

Μπορεί οι κατεξοχήν εμπλεκόμενοι- Τεγεατικός Σύνδεσμος και Δήμος Τρίπολης, κατά κύριο λόγο- να έχουν δηλώσει πως επιθυμούν τη διεξαγωγή και, προφανώς, θα φροντίσουν για την προετοιμασία εφαρμογής των κατάλληλων μέτρων, αλλά, αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές, το αν θα γίνει ή όχι το "πανηγύρι", εξαρτάται από μια σειρά συνεχώς μεταβαλλόμενων παραγόντων.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων

Αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία για την πρόοδο του εμβολιασμού στην Αρκαδία έχουν ως εξής: 60.445 συνολικοί εμβολιασμοί (+590 την 03/07/2021), 35.123 εμβολιασμοί με πρώτη δόση (+317 την 03/07/2021) και 26.927 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (+313 την 03/07/2021). Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, για να είναι δυνατή η διεξαγωγή πανηγυριών σε μια Περιφερειακή Ενότητα, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 50% του πληθυσμού. Ήτοι, για την Αρκαδία, περίπου 43.000 άνθρωποι- σύμφωνα με τα πληθυσμιακά δεδομένα της απογραφής του 2011.

Τα γενικά επιδημιολογικά δεδομένα

Εάν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, έχουμε, όντως, κάποια νέα εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα- ελέω "ινδικής μετάλλαξης"- όπως φοβούνται κάποιοι ειδικοί, τότε θεωρείται απίθανο να επιτραπούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αλλά, ακόμα κι αν επιτραπούν, θα πρόκειται για εκδηλώσεις με περιορισμούς και πλήθος προϋποθέσεων. Ένα είναι σίγουρο: Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν, με οιοδήποτε τρόπο. 

Η οικονομική διάσταση

Καθόλου αμελητέα η παραπάνω, ωστόσο δεν θα "παίξει" τον μεγαλύτερο ρόλο όσον αφορά τις όποιες αποφάσεις. Εάν το "ρίσκο" είναι μεγάλο, δεν θα καθορίσει η οικονομική διάσταση τις εξελίξεις.

Οι όροι των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Ως γνωστόν, το πανηγύρι της Τεγέας στηρίζεται και στην παρουσία εμπόρων- αλλά και επισκεπτών- από άλλες περιοχές. Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξουν περαιτέρω μέτρα αυστηροποίησης των μετακινήσεων, δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί ένα πανηγύρι..."λειψό"!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.