Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Έρχονται νέα μέτρα: Προσέξτε τι..."ποστάρετε"!

"Ζώνουν τα φίδια" την Κυβέρνηση, τους ειδικούς αλλά και μέρος της κοινωνίας, λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Πέρα από το γεγονός πως η κατάσταση έχει καταστεί ιδιαιτέρως κουραστική- για όλους μας-, η πραγματικότητα είναι αυτή και δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε: Επίκειται νέο "κύμα" εξάπλωσης της πανδημίας, με κάπως διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η άρση των περισσότερων μέτρων περιορισμού των πολιτών- απόφαση αναπόφευκτη, λόγω τουρισμού και οικονομίας-, συμπεριλαμβανομένης και της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σ' εξωτερικούς χώρους, αλλά και η σωρεία των δηλώσεων πως η Ελλάδα είναι "ασφαλής" χώρα που κατάφερε να ξεπεράσει το, λεγόμενο, "τρίτο κύμα", μπορεί, εύκολα, ν' αποδειχθούν "μπούμερανγκ", καθώς οδήγησαν, απόλυτα φυσιολογικά, μεγάλο μέρος του πληθυσμού- και ειδικά τους νέους- σε σχεδόν πλήρη χαλάρωση της "επαγρύπνησης".

Προφανώς, αυτά έχουν.. "ξεχαστεί" τώρα, αφού προτάσσονται αφενός οι νέοι- πάλι..- αφετέρου οι "ανεμβολίαστοι", ως βασικοί υπεύθυνοι για την πιθανή νέα εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα. H όποια ευθύνη, φυσικά, επιμερίζεται, αλλά, όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν, δεν είναι ορθολογικό να έχει το ίδιο ποσοστό ευθύνης μια όποια ομάδα πολιτών με την οργανωμένη Πολιτεία. Ειδικά, όταν η τελευταία έχει προσανατολίσει τη βασική της δραστηριότητα στην "παραγωγή δικαιολογιών". Για παράδειγμα, "στοχοποιεί" τώρα τη διασκέδαση, με πολύ χειρότερο, μάλιστα, τρόπο απ' ότι είχε συμβεί για τις Εκκλησίες ή τις διαδηλώσεις. Eίναι περιττό, φρονούμε, να υπενθυμίσουμε πως οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς δεν οφείλονται μόνο στους πολίτες, αλλά, κυρίως, σε άλλους παράγοντες και σε άλλες "διασκεδαστικές οπερέτες" υποκρισίας, κακού σχεδιασμού και εφησυχασμού. Αλλά, το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα..

Ποια είναι, λοιπόν, η απάντηση των καθ' ύλην αρμοδίων;

Τηλεδιασκέψεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, "με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης"- η οποία, τόσο καιρό, δεν είχε παρά ελάχιστες αρμοδιότητες σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ούτε καν να κλείσει σχολικές μονάδες δεν μπορούσε ο Δήμαρχος μιας πόλης!

"Μάδημα της μαργαρίτας" σχετικά με το ποια μέτρα, πότε και που θα πρέπει να εφαρμοστούν και

Μπόλικος "εκφοβισμός"- καθώς έχει παρέλθει προ πολλού η ευκαιρία ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. και, τελικά, αποδεικνύεται περίτρανα πως κάτι τέτοιο δεν θεωρείται "εφικτό" και "θεμιτό" από την παρούσα διοίκηση. 

Συνεπώς, εντός του τελευταίου αυτού πλαισίου, ο επικεφαλής της Eθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης, προανήγγειλε "νέες δυνατότητες" που θα δοθούν στις ελεγκτικές αρχές.

-Η εκ των υστέρων επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε περίπτωση που υπάρχει ταυτοποίηση καταστημάτων μέσω εικόνων από αναρτήσεις στα social media.

-Οι παραβάσεις θα λογίζονται αθροιστικά, δηλαδή διοικητική και οικονομική κύρωση για κάθε παράβαση.

-Θα είναι δυνατή η ανατολή λειτουργίας επτά ημερών από την πρώτη παράβαση και όχι από την υποτροπή όπως ίσχυε μέχρι τώρα, και 20 μέρες αναστολή σε περίπτωση δεύτερης παράβασης. Οι ανατολές θα τηρούνται αυστηρά και θα επιτηρούνται από την ΕΛΑΣ ενώ θα αναρτώνται σε ειδική πλατφόρμα με αναγραφή της επωνυμίας του καταστήματος.

Ειδικά, για την πρώτη "νέα δυνατότητα", δημιουργούνται ερωτηματικά: Θα ισχύει μόνο για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή και για ιδιώτες- που σε πολλές "selfies" εμφανίζονται συνωστισμένοι χωρίς μάσκες, για παράδειγμα..;

Οι λέξεις "προχειρότητα", "πανικός" και "αδιέξοδη γραφικότητα" είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει...Από τη στιγμή που το..."πουλάκι" της επιβολής μέτρων περιορισμού πέταξε- για πολλούς και διάφορους λόγους-, η όποια επαναφορά στο πρόσφατο παρελθόν του "lockdown", ακόμα και η ελάχιστη τέτοια, θα φανεί γελοία και προσχηματική.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.