Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Το νησί "χαρά" του κορωνοϊού!

Κι όμως, δεν είναι η Αττική "πρωταθλήτρια" στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Μπορεί καθημερινά να έχει τα πιο πολλά νέα κρούσματα- γεγονός απολύτως λογικό, λόγω συγκέντρωσης πληθυσμού- αλλά, στην πραγματικότητα, η Μύκονος είναι η "άτυπη" πρωταθλήτρια των κρουσμάτων, καθώς, προπορεύεται στον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού με 325,64!

Φυσικά, το νησί έχει πολύ λιγότερους κατοίκους και, στατιστικώς, έχουν νοσήσει όλοι! Πάντως, έχουμε και υψηλό ποσοστό εμβολιασθέντων στη Μύκονο, για προφανείς λόγους.

Για την "ιστορία", δεύτερη περιφερειακή ενότητα πανελλαδικώς- σε αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα μέχρι τώρα- είναι αυτή του Ρεθύμνου και τρίτη της Θήρας, η Σαντορίνη δηλαδή.

Από εκεί και πέρα, η Αρκαδία, με 11,54 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο της Ελληνικής Περιφέρειας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.