Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Φυσικά και ΔΕΝ "κάναμε ότι μπορούσαμε"..

Συχνά, ο δήθεν "φαταλισμός" των Ελλήνων ταγών είναι, το λιγότερο, εκνευριστικός..

Έτσι και τώρα.. "Κάναμε ότι μπορούσαμε", δηλώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αναφερόμενος μόνο στο τι έγινε από τη στιγμή που οι πυρκαγιές "ξέφυγαν" και μετά...Η συγκινητική, πραγματικά, προσπάθεια των Ελλήνων πυροσβεστών- και όχι μόνο..- είναι κρίμα να πηγαίνει, εν μέρει, "στράφι", λόγω αναποτελεσματικής ηγεσίας και ανύπαρκτου σχεδιασμού..

Στις εκκενώσεις, βέβαια, είμαστε "καλοί"...Έχουμε αποκτήσει την αντίστοιχη "κουλτούρα", όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει μεν τις ευθύνες του, αλλά, φευ, δεν είναι ο μόνος και το γνωστό "σύνθημα" που έχει γίνει "viral", τον αδικεί κατάφωρα..

Ναι, όντως, έχουμε αποκτήσει την "κουλτούρα" του φόβου, του τρόμου, της ανασφάλειας, της αναξιοπιστίας, της ανθυγιεινής "μεταφυσικής"...Τα είχαμε και πριν, αλλά, όσο περνάει ο καιρός, αντί να προχωράμε μπροστά, πάμε πίσω...

Για την ακρίβεια, ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. Αυτό ακριβώς που περιμέναμε να συμβεί, δηλαδή, με τη Ν.Δ. στην Κυβέρνηση...Το έχουμε ξαναδεί, πλειστάκις. 

"Κάναμε ότι μπορούσαμε", δηλώνουν, λοιπόν, ευθαρσώς, οι ταγοί μας και κάνουν- σχεδόν όλοι, ανεξαρτήτως "χρώματος- την "πάπια", μεταθέτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στους...Τούρκους και τους Ευρωπαίους, ακόμα και στους Βορειοαμερικανούς!

Αλήθεια, "κάναμε ότι μπορούσαμε", εδώ και χρόνια, όταν επιτρέψαμε στην άναρχη, αυθαίρετη δόμηση να επικρατήσει..; "Κάναμε ότι μπορούσαμε" όταν δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε, έστω υποτυπωδώς, επί τόσα χρόνια, τ' απορρίμματά μας; "Κάναμε ότι μπορούσαμε" όταν, για διάφορους λόγους, αφήσαμε το δίκτυο της ΔΕΗ ν' αναπτύσσεται χωρίς κανέναν κανόνα ασφαλείας, εντός δασών, επειδή υπερείχαν τα μικροσυμφέροντα διαφόρων; "Κάναμε ότι μπορούσαμε", όταν, με πρόσχημα την δήθεν "τουριστική και αστική ανάπτυξη", ξεκληρίσαμε μια σειρά από φυσικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σωτήρια σε μια κρίση όπως αυτή που βιώνουμε; 

Πότε, ακριβώς, "κάναμε ότι μπορούσαμε"...;

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.