Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Eλλάδα: Πολιτικός..."χαβαλές" και χυδαιότητα στο Twitter

Η πολιτική αντιπαράθεση στην εποχή του "new age" εκχυδαϊσμού..

Σίγουρα, όλοι θα έχετε υπόψη σας πως, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταστρεπτικών πυρκαγιών, εμφανίστηκε μια "τάση" στο παραπάνω μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το χαρακτηριστικό όνομα "#Μητσοτάκη_ξέρεις_εσύ"- ουσιαστικά, η ονομασία αυτή ήταν προσπάθεια "μετονομασίας" μιας πολύ πιο δημοφιλούς τάσης, την οποία δεν θ' αναφέρουμε εδώ. 

Παράλληλα, υπήρξε ένα "κύμα παρεμβολών" από πολίτες σε ζωντανές μεταδόσεις τηλεοπτικών καναλιών- κυρίως, ενός συγκεκριμένου-, όπου αναφερόταν η παραπάνω έκφραση, όχι η..."εκλεπτυσμένη", η άλλη..

Η "απάντηση" του κυβερνώντος κόμματος ήταν η δημιουργία μιας άλλης "τάσης", όπου στο "στόχαστρο" μπήκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που "μετονομάστηκε" σε..."Ξύστρας"!

Η συντριπτική πλειοψηφία των "τιτιβισμάτων" στη δεύτερη περίπτωση είναι, απλά, γελοία και δυσφημιστικά, στην περίπτωση της πρώτης "τάσης" που αφορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, έχουμε, κυρίως, ύβρεις και κατάρες...

Ενδεικτικές και οι δυο περιπτώσεις για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας, ειδικά από τη στιγμή που "κυριάρχησαν" τα social media. Ωστόσο, υπάρχουν δυο στοιχεία που μας προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση:

Καταρχάς, η κάκιστη χρήση της Ελληνικής γλώσσας από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και, κατά δεύτερον, το κόμπλεξ που φαίνεται να χαρακτηρίζει πολλούς συμπολίτες μας, ασχέτως κομματικής ή άλλης ένταξης, είτε "κρύβονται" πίσω από την ανωνυμία είτε όχι.

Φυσικά, η παραπάνω περιγραφόμενη κατάντια, ευνοεί, πάντα, όποιον βρίσκεται, συγκυριακά έστω, σε θέση ισχύος αλλά και όποιον "έλκει" περισσότερους ψηφοφόρους από εκείνες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες που δεν "συμμετέχουν" ιδιαίτερα στον "πόλεμο" των social media, αλλά επιλέγουν πιο "παραδοσιακές" πηγές πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και, κυρίως, χαβαλέ...

(Στη φωτογραφία, σκηνή από την ταινία "Jaws"- "Τα σαγόνια του καρχαρία", του 1975)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.